Quantcast

MM-ralleihin vaaditaan luovia ratkaisuja – ”Aika kokeilla eri asioita”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi vauhdissa Viron MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronapandemia perui suuren osan kuluvan MM-rallikauden osakilpailusta. Kansainvälisen autoliiton rallipomo Yves Matton toivoo, että ensi kaudella pystytään ajamaan enemmän kisoja luovien ratkaisujen avulla.

Korona pakotti rallin MM-sarjan lähes puolen vuoden mittaiselle tauolle viime keväänä. Kautta pystyttiin jatkamaan viimein loppukesästä erityisjärjestelyin.

Viro tuli uutena kilpailuna mukaan MM-sarjaan ja ensi viikolla kausi päättyy historian ensimmäiseen Monzan MM-ralliin. Virossa ja Turkissa kisat paketoitiin reilussa kahdessa päivässä, minkä ansiosta tiimeille tuli yksi matkapäivä vähemmän. Virossa kokeiltiin myös lähtöjärjestyksen muuttamista kesken rallipäivän.

– Meidän pitää ottaa positiivisia asioita mukaan tästä kriisistä. Nyt on aika kokeilla eri asioita. Nyt kukaan ei voi kysellä ”miksi aiotte kokeilla tuollaisia juttuja”, Matton kertoo DirtFish-sivustolla.

– Kokeilemme nyt Monzaa ja olemme testanneet asioita, joita emme ole pystyneet tekemään aiemmin, kun liiton (FIA:n) päätöksenteossa on noudatettu tavallista kaavaa, belgialaispomo jatkaa.

Mattonin mukaan kattojärjestön ja kisajärjestäjien pitää kyetä joustaviin ratkaisuihin myös tämän vuoden jälkeen.

– Olemme voineet kokeilla asioita, koska olemme olleet joustavia. Kaikki asiat, joita kokeilemme, eivät ole positiivisia. Mutta toivottavasti suurin osa kokeilemistamme asioista on positiivisia.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

MM-kauden 2020 päättävä Monzan MM-ralli on ohjelmassa 3.-6. joulukuuta. Kilpailussa ajetaan erikoiskokeita Monzan moottoriradalla sekä Bergamon pohjoispuolella. Yleisöllä ei ole pääsyä erikoiskokeiden varsille.

Ensi kauden alustavassa kalenterissa on 12 osakilpailua.

Lue myös: Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri julki, mukana yksi uusi osakilpailu

Lue myös: Japanin MM-rallin suunnitelmat selvillä – kilpailuun Toyotaa miellyttävä muutos

Lue myös: Kalle Rovanperä pääsi irti – ”Voi veljet, miten hauskaa”

Lue myös: Rallin MM-sarjan viimeinen osakilpailu suljetaan yleisöltä

Lue myös nämä

  • Uusimmat