Quantcast

Mitäs peliä se tämä on? Monzan MM-rallin väliin jättävä Ott Tänak testasi uutta hybridikilpuria Ranskassa

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on jatkanut kauden 2022 uuden Rally1-hybridikilpurin testaamista tällä viikolla Etelä-Ranskassa.

Thierry Neuville testasi Hyundai i20 N Rally1 -autoa aiemmin tällä viikolla ja palasi rattiin lauantaina. Belgialaiskuski testasi aamupäivän ja iltapäivällä rattiin hyppäsi virolainen Ott Tänak.

Tänak ilmoitti aiemmin, että jättää kauden 2021 viimeisen MM-rallin Monzassa väliin perhesyiden takia. Nyt virolainen on kuitenkin testannut Ranskassa, joten ilmeisesti asiat perheen parissa on saatu hoidettua.

Huhujen mukaan Tänakin päätöksen taustalla saattoi vaikuttaa myös motivaation puute, sillä MM-taistossa virolaisella ei ole mitään saavutettavaa. Tänak lähti jo lokakuun Katalonian MM-rallista kesken kaiken pois. Virolainen keskeytti perjantaina ulosajoon, mutta ei halunnut jatkaa rallia lauantaina, vaikka Hyundai saikin auton taottua takaisin ajokuntoon.

Kaikkein kovimmat huhut ovat viemässä Tänakia kokonaan pois Hyundailta, jonka kilpa-auto on ollut virolaiselle pettymys lukuisten luotettavuusongelmien vuoksi. Eräiden varikkopuheiden mukaan Tänak olisi jo lopettelemassa koko uraansa, vaikka tekikin alkukaudesta pitkän jatkosopimuksen Hyundain kanssa.

Katso alapuolelta koostevideo Neuvillen ja Tänakin testipäivästä. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä

Katso toinen video alapuolelta. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä

Jälkimmäisen videon Youtubeen koostanut Rourebel 2.0 kommentoi palvelussa, että Hyundai i20 N Rally1 -autossa oli ongelmia, kun Tänak testasi iltapäivällä. Näin ollen virolainen ei saanut täyttä aikaa ajettua.

Rallin MM-sarjan kauden 2021 viimeinen osakilpailu kaasutellaan Monzan moottoriradan ympäristössä ensi viikolla. Kisa käynnistyy torstai-iltana ajettavalla testierikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat