Mistä ihmeestä Jari-Matti Latvala kaivoi huippuvauhdin keskeytyksensä jälkeen?

Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvala oli koko porukan nopein kuljettaja Meksikon MM-rallin lauantain erikoiskokeilla.

Toyota-kuljettaja Latvala joutui perjantaina jättämään päivän kesken ennen illan kahta viimeistä erikoiskoetta laturivian vuoksi. Latvalan vauhti ei ollut aivan huipputasolla, vaikka hänellä oli loistava lähtöpaikka ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Lauantaina ralli2-säännöllä rallia jatkanut Latvala taktikoi itselleen hyvän lähtöpaikan heti aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle. Toyota-kuljettaja takoi päivän aikana kaksi pohja-aikaa ja oli yhteisajoissa nopein WRC-kuljettaja, jos hänelle taktikoinnista mätkäistyä aikasakkoa ei oteta huomioon.

Mistä ihmeestä huippuvauhti löytyi, vaikkei hän enää ollut mukana taistelemassa kärkisijoituksista?

– Muutimme hiukan autoa, mutta emme paljon. Itsessä oli eilen tahmeutta, enkä saanut ihan sataprosenttista luottoa autoon.

– Ehkä pystyin myös hieman rentoutumaan. Olimme sillä mielellä, että lähdetään nyt ajamaan ja katsotaan, mitä tulee. Sitten se lähti menemään hyvin. Ehkä meiltä eilen puuttui rentous tekemisestä, Latvala summasi Rallit.fille.

Latvala on kokonaistilanteessa kahdeksantena ennen rallin kolmea viimeistä erikoiskoetta, jotka ajetaan sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Latvalalla on mahdollisuudet nostaa ajamalla sijoitustaan yhdellä pykälällä.

– Lähdemme yrittämään nousua seitsemännelle sijalle. Lisäksi Power Stagella on jaossa pisteitä. Siellä yritämme hyökätä, Latvala sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja