Missä hanskat? Esapekka Lapillekin räväytettiin sakot

Hyundai-kuljettajat Dani Sordo ja Esapekka Lappi saivat muistutuksen rallin MM-sarjan tiukoista turvallisuussäännöistä Sardinian MM-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nykyisten sääntöjen mukaan kuljettajien täytyy pitää kaikki varusteet asianmukaisesti yllään erikoiskokeen maalin jälkeiselle aikatarkastusasemalle saakka. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei ajohanskoja saa riisua käsistä ennen pysähdystä AT-asemalle.

Tämä pykälä unohtui sekä Lapilta että Sordolta lauantai-iltapäivänä. Sordo riisui hansikkaansa liian aikaisin 14. erikoiskokeella ja Lappi sitä seuraavalla pikataipaleella.

Tuomaristo otti tapaukset tutkintaansa myöhään lauantai-iltana. Tuloksena oli, että kummallekin Hyundai-kuljettajalle mätkäistiin 200 euron sakko.

Lappi ei ehtinyt käymään tuomariston pakeilla lauantai-iltana mediavelvollisuuksien vuoksi, mutta kartanlukija Janne Ferm vastaanotti tuomion.

– Kartanlukija kertoi, että erikoiskokeella maalilinjan ja AT-aseman välinen matka on todella pitkä, minkä vuoksi on helppoa hämmentyä tilanteesta. Hän myönsi, että he olivat tietoisia säännöstä. Hän pahoitteli virhettä, tuomariston päätöksessä kerrotaan.

Lappi ja Ferm starttaavat kakkossijalta Sardinian MM-rallin viimeiseen ajopäivään. Hyundai on kiinni kaksoisvoitossa, sillä kisan kärjessä paahtaa Thierry Neuville.

Lapilla ei ole käytännössä lupaa taistella kilpailun voitosta, sillä talli haluaa ykköskuljettajansa Neuvillen saavan mahdollisimman paljon pisteitä rallin MM-sarjan mestaruuskamppailuun.

Lue myös: Esapekka Lappi oli myrtynyt mies, uran toinen voitto jäänee taas haaveeksi – ”Kun olet tehnyt töitä perse ruvella…”

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Sardinian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat