Mikko Hirvosella yhä pieni polte ajohommiin – ”Muutama ralli olisi kivaa käydä ajamassa”

Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen. Kuva: X-raid
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa vuosina 2002-2014 ajanut Mikko Hirvonen nähtiin pitkästä aikaa rallivarikolla Suomen MM-osakilpailun yhteydessä. Hirvonen laittoi huipputasolla ajohanskat naulaan kauden 2014 päätteeksi ja on sen jälkeen vältellyt varsinkin kotikisansa hulinaa.

– En ole kyllä rallin aikaan paljon täällä aiempina vuosina pyörinyt. Olen lähinnä vältellyt koko aluetta. Nyt lupasin toimia Red Bullin TV:ssä kommentaattorina, Hirvonen sanoi MM-rallin yhteydessä.

Hirvonen on ajanut MM-sarjasta vetäytymisen jälkeen muun muassa aavikkoralleja Minillä. Lisäksi kannonkoskelainen on osallistunut muutamaan ralliin Ford Escortillaan. Välillä kilpaa ajaminen polttelee vielä suomalaiskuskia, mutta todellista paloa ei ole syttynyt.

– Kovaa ajaminen on aina hauskaa, ei sitä voi kiistää. Sellainen sitoutuminen koko vuodeksi johonkin projektiin ei kyllä kiinnosta yhtään. Sitä poltetta ei ole tullut, Hirvonen totesi Rallit.fille.

– Nautin tästä tilanteesta, kun saa olla kotona. Toki välillä on sellainen fiilis, että olisi kiva muutama kisa käydä ajamassa. Ei mitään sen enempää. Hupiajo kyllä polttelee silloin tällöin. Se on niin erilaista kun voi lähteä kisaamaan, kun siltä tuntuu ja kun kalusto on kunnossa. Se on puhdasta hauskanpitoa.

Hirvonen nähtiin ralliviikonlopun aikana Jyväskylässä muun muassa Tommi Mäkinen Racingin palaverissa. Yhteensä 15 MM-rallia kilpaurallaan voittanut Hirvonen ei ole kuitenkaan kovin syvällä toiminnassa.

– Muutaman kerran olen ollut nuorten japanilaisten (Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta) kuskien testeissä mukana mentorina. Pääasiassa Ampujan Jouni on sen ajo- ja koulutuspuolen hoitanut. Nyt kun satuin olemaan paikalla, niin tulin jätkiä moikkaamaan, Hirvonen sanaili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat