Mikko Hirvonen palaa Focus WRC:n rattiin – ”Olen todella innoissani”

Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen
Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen. Kuva: M-Sport/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Hirvonen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen osallistuvat Rallylegend-kilpailuun San Marinossa lokakuussa.

Hirvonen ja Lehtinen saavat käyttöönsä tutun menopelin, sillä he kisaavat Ford Focus WRC -autolla. Parivaljakko ajoi Focuksella rallin MM-sarjassa vuosina 2006-10.

– Mahtavaa lähteä Rallylegend-kisaan Jarmon kanssa. Olen todella innoissani siitä, että palaan yhteen lempiautooni, Ford Focus WRC:hen, Hirvonen hehkuttaa Twitterissä.

Vuonna 2014 MM-ralliuransa päättänyt Hirvonen, 38, saavutti Focuksen puikoissa kaksi MM-sarjan kakkossijaa ja kaksi kolmostilaa. Hirvonen ajoi MM-urallaan 15 osakilpailuvoittoa, joista peräti 12 tuli Focuksella.

Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen
Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen ajoivat viimeisen kautensa Focuksella vuonna 2010. Kuva: Wikimedia Commons

Viime vuosina Hirvonen on kilpaillut erämaaralleissa Minillä sekä ajanut yksittäisiä historic-rallikisoja. Hirvonen kertoi hiljattain Rallit.fille, että hänellä on yhä pientä poltetta ajohommiin.

– Toki välillä on sellainen fiilis, että olisi kiva muutama kisa käydä ajamassa. Ei mitään sen enempää. Hupiajo kyllä polttelee silloin tällöin. Se on niin erilaista kun voi lähteä kisaamaan, kun siltä tuntuu ja kun kalusto on kunnossa. Se on puhdasta hauskanpitoa, Hirvonen sanoi.

Rallylegend-kilpailu ajetaan 12.-14. lokakuuta. Hirvosen lisäksi kilpailuun osallistumisensa on vahvistanut Citroenin tehdaskuljettaja Craig Breen, joka saa alleen Citroen C4 WRC:n.

Lue myös nämä

  • Uusimmat