Mikko Heikkilän surkea tuuri sai jatkoa rallin EM-sarjassa

Mikko Heikkilän huono tuuri jatkui rallin EM-sarjassa Viron osakilpailun kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskuski kamppaili Nikolai Grjazinia vastaan kisan kolmannesta sijasta, mutta Toyota GR Yaris Rally2 -auto otti osumaa hyppyrissä. Ilmeisesti moottoriin tuli jonkinlainen käyntihäiriö, jonka myötä Heikkilä hävisi pohja-ajalle lähes minuutin.

– Jos olin vähän onnekas edellisellä pätkällä, niin nyt se tuuri loppui. Hypyn jälkeen moottori vain sammui. Kaasu ei vastannut. Oli pakko pysähtyä käynnistämään järjestelmät uudestaan. Sen jälkeen moottori ei toiminut kunnolla, joten piti vain ajaa läpi, Heikkilä harmitteli.

Heikkilä tipahti tuloksissa seitsemänneksi. Suomalainen koki jo kauden avauskisassa Unkarissa surkeaa onnea, kun rengas irtosi reilussa johtoasemassa. Myös viime vuonna Portugalissa Heikkilä menetti voiton aivan viime metreillä.

Kisan kärjessä ajaa isäntämaan Robert Virves. Skoda-kuski käy kovaa taistelua Viron EM-rallin voitosta maanmiestään Georg Linnamäetä vastaan. Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta Virvesin johtoasema on niukat 2,9 sekuntia.

– Jotain pieniä muutoksia pitää tehdä, jos sadetta tulee iltapäivällä. Ei se kuitenkaan isoa eroa tee. Helppoa ei tule olemaan. En aja nyt tarpeeksi hyvin. Varsinkin kapeilla osuuksilla olen vaikeuksissa, Virves summasi.

– Luulen, että olimme liian hitaita pätkän lopussa. Olin ehkä liian varovainen, mutta toisaalta en halua myöskään ajaa ulos, pohjat nykäissyt Linnamäe puolestaan totesi.

Grjazin jatkaa turvallisella marginaalilla kolmannella sijalla. Citroenia Grjazinin tavoin käskyttävä Mads Östberg on jäänyt podiumista yli puoli minuuttia. Viidentenä ajaa Miko Marczyk ennen EM-sarjan kärkimiestä Hayden Paddonia ja Heikkilää.

Viron EM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.

Viron EM-rallin tilanne 12/14 EK:n jälkeen:

SijoitusKuljettajaTalliAika
1.Robert VirvesSkoda1.21.42,3
2. Georg LinnamäeToyota+2,9
3.Nikolai GrjazinCitroen+32,7
4. Mads ÖstbergCitroen+1.06,0
5. Miko MarczykSkoda+1.06,4
6.Hayden PaddonHyundai+1.15,0
7.Mikko HeikkiläToyota+1.22,5
8.Andrea MabelliniSkoda+1.55,7
9.Jon ArmstrongFord+1.56,7
10. Gregor JeetsToyota+2.05,6
11. Mathieu FranceschiSkoda+2.15,0
12. Teemu AsunmaaSkoda+2.32,6

Lue myös nämä

  • Uusimmat