Mikko Heikkilältä hurja hyökkäys rallin SM-sarjassa – Lindholm niukassa johdossa

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Skoda-kuski Mikko Heikkilä latasi pohja-ajan tauluun Kokkolan SM-sarjan sunnuntaiaamun avauspätkällä. SM-sarjaa ennen Kokkolan päätöskisaa johtanut Heikkilä oli vajaan 23 kilometrin mittaisella pätkällä 1,9 sekuntia nopeampi kuin venäläiskuski Nikolai Grjazin.

Heikkilä nousi samalla vain 3,2 sekunnin päähän kisaa tasa-ajalla johtavista Grjazinista ja Emil Lindholmista. Skodaa ohjastava Lindholm oli seitsemännellä erikoiskokeella 4,8 sekuntia hitaampi kuin Heikkilä.

Neljäntenä kilpailussa ajaa Volkswagenia komentava Eerik Pietarinen, joka on jäänyt kärjestä niukat 4,8 sekuntia. SM-sarjan voitosta niin ikään taisteleva Teemu Asunmaa on viidentenä 9,5 sekuntia kärkikaksikosta.

Aleksi Röyhkiö pitää hallussaan yleiskilpailun kuudetta sijaa ennen virolaista Egon Kauria ja konkari Juha Saloa.

– Vähän oli luistelevaisen oloista. En saanut toivottua rytmiä ajamiseen. En ole tyytyväinen, liki puoli minuuttia kärjen takana ajava Salo kertoi SM-sarjan Youtube-lähetyksessä.

Mitsubishi-kuski Ville Hautamäki johtaa SM2-luokkaa. Hautamäki otti vahvan otteen luokan mestaruudesta, sillä pahin kilpakumppani Jaro Kinnunen sai 20 sekunnin aikasakon startattuaan myöhässä sunnuntaiaamun ensimmäiselle pätkälle. Ero Hautamäkeen venähti samalla liki puoleen minuuttiin.

Ford Fiesta Rally3 -autolla Kokkolassa ajanut Sami Pajari joutui keskeyttämään kisan sunnuntaiaamuna tekniseen vikaan. Uransa ensimmäistä kisaa nelivetoautolla ajanut Pajari oli yleiskilpailussa yhdeksäntenä ennen keskeytystään.

Kokkolassa ajetaan sunnuntaina vielä kolme erikoiskoetta.