Quantcast

Mikko Heikkilälle hopeaa rallin SM-sarjassa – saa kaudelleen hienon huipennuksen

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Loudlife Media/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilän ensimmäinen täysi kausi rallin SM-sarjan SM1-luokassa toi kaksi voittoa ja SM-hopeamitalin.

Heikkilä starttasi sarjan kärkikuljettajana viikonloppuna ajettuun Kokkolan SM-ralliin. Mestaruus meni lopulta Emil Lindholmille, joka ajoi voittoon kauden päätösrallissa. Heikkilä otti luokassa kolmanneksi isoimmat pisteet, jotka riittivät hopeatilaan.

Heikkilä on ottanut tänä vuonna harppauksen eteenpäin ralliurallaan. Ensimmäisen SM-rallivoittonsa hän otti maaliskuussa Kouvolassa ja seuraava tuli toukokuussa Länsirannikon rallissa.

– Hieno kausi ja pari todella hienoa kisaa, jotka voitettiin. Mahtava juttu, että olemme päässeet ajamaan paljon tällä kaudella. Iso kiitos yhteistyökumppaneille ja tiimille, Heikkilä kertoi tiedotteessaan.

Heikkilän kausi jatkuu vielä kahdella MM-osakilpailulla. Ensi viikolla ohjelmassa on kotoinen Suomen MM-ralli ja pari viikkoa myöhemmin asvaltilla ajettava Katalonian MM-osakilpailu.

– Keskitytään ensin Jyväskylään ja ajetaan mahdollisimman hyvä tulos. Espanja on todella hieno mahdollisuus ja odotan innolla ajamista asvaltilla. Olen pitkään jo ajatellut, että olisi hienoa päästä kokeilemaan päällysteellä ajamista ja nyt se toteutuu. Odotan innolla kumpaakin MM-rallia, Skoda-kuljettaja Heikkilä sanoi.

SM1-luokan kaksi edellistä mestaruutta voittanut Teemu Asunmaa joutui tällä kertaa tyytymään SM-pronssiin. Asunmaa jäi vain kahden pisteen päähän Heikkilästä.

– Ei mennyt kuten suunniteltiin. Lauantai-illan epäonni (rengasrikko) ratkaisi kilpailun. Onnittelut Emilille mestaruudesta, Asunmaa totesi.

Myös Asunmaa on mukana Jyväskylän ympäristössä ajettavassa MM-rallissa ensi viikonloppuna.

– Nyt pitää kääntää ajomoodi Jyväskylään ja koetetaan ottaa sieltä hyvä tulos. Auto on iskussa ja olemme ajaneet hyvin testiä. Odotan innolla kauden toista MM-ralliani.

Katso SM1-luokan lopullinen pistetaulukko täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat