Quantcast

Mikko Heikkilä tähtää kauden avausvoittoon rallin SM-sarjassa – ”Onnistuminen on kiertänyt meitä koko kauden”

Mikko Heikkilä lähtee rallin SM-sarjan kauden kuudenteen osakilpailuun SM1-luokan pisteissä kolmantena.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Henri Vuorinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilän tavoitteena on ehjä ja onnistunut kilpailu Mikkelin nopeavauhtisilla sorateillä.

Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri napsivat kesällä kansainvälisellä tasolla kovia tuloksia, mutta nyt tavoitteena on onnistua ensimmäistä kertaa myös SM-sarjassa tällä kaudella.

– Vauhti on ollut alueella ja samalla otteella jatketaan, mutta onnistuminen on kiertänyt meitä koko kauden. Toivottavasti kaikki palaset osuvat tänä viikonloppuna kohdalleen, mutta en lähde sitä sen enempää miettimään. Ajetaan pätkä kerrallaan kaasu pohjassa ja katsotaan, miten ralli lähtee etenemään.

Elokuun alussa ajetussa Suomen MM-rallissa ensimmäisen WRC2-luokan erikoiskoevoittonsa napannut nurmijärveläiskuljettaja odottaa hyvällä fiiliksellä SM-kauden jatkumista.  

– Hyvä fiilis lähteä taas pikku tauon jälkeen jatkamaan. SM-sarjan osakilpailut ovat toki aina lyhyempiä MM-sarjaan verrattuna, mutta konsepti on sama ja kaikki pätkät ajetaan molemmissa täysillä. Täällä vain päästään ajamaan hieman vähemmän.

Mikkelissä ensimmäistä kertaa kesällä kilpailevalla Heikkilällä on positiivinen kuva reilut sata erikoiskoekilometriä käsittävästä reitistä.

– Ajetaan ensimmäistä kertaa Mikkelissä soralla, aikaisemmin ollaan ajettu vain lumella. Tiet ovat olleet joutuisia, teknisiä ja paljon ylityksiä sisältäviä. Paikallisesta tiestöstä on jäänyt hyvä maku talvirallien perusteella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat