Mikko Heikkilä sai kaluston kuntoon rajun ulosajonsa jälkeen – ”Pitää vain nollata ja keskittyä uudelleen”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Patrick Rupponen/Loudlife Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä starttaa rallin SM-sarjan neljänneltä sijalta kesäkauden avauskilpailuun.

Skoda-kuljettaja Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen ajoivat voittoon edellisessä SM-osakilpailussa Kouvolassa maaliskuussa. Heikkilä odottaa innolla Länsirannikon SM-rallia, joka ajetaan perjantaina ja lauantaina.

– Hyvät fiilikset lähteä ajamaan edellisen SM-rallin perusteella. Mukavaa, että meni hyvin, vaikkei Kouvolan tulos enää meitä hirveästi autakaan.

Heikkilä haki soralle tuntumaa vajaat kaksi viikkoa sitten ajetussa Rengas Turku -rallissa. Heikkilän kisa päättyi rajuun ulosajoon heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Ralliin valmistautuminen otti vähän takapakkia Rengas Turku -rallin haaverin takia. Iso kiitos yhteistyökumppaneille, että päästiin Lietoon lähtöviivalle. Pitää vain nollata ja keskittyä uudelleen, Heikkilä kertoo tiedotteessaan.

Katso alta video Heikkilän ulosajosta.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Heikkilä haki Skoda Fabiaansa sorasäätöjä testeissä pari viikkoa sitten.

– Aika lähellä ollaan säädöiltä sitä, mihin talvella jäätiin. Pientä hienosäätöä on tehty alustassa, muttei mitään maailmaa mullistavaa olla keksitty tai löydetty. Oltiin niin sanotusti alueella talven jäljiltä, ja meno tuntui hyvältä alusta lähtien.

Länsirannikon SM-rallin perjantain kolme erikoiskoetta ajetaan asvalttiteillä. Asvaltti ei ole tuttu elementti SM-sarjassa, mutta Heikkilä toivottaa vaihtelun tervetulleeksi.

– Asvaltti on mukava uutuus ja hauska keksintö järjestäjiltä. En muista, milloin viimeksi olisi ollut noin paljon asvalttia. Kokemusta asvaltilla ajosta minulla ei juurikaan ole, lähinnä teollisuusalueella pyörittelyjä joissain ralleissa, mutta hauska päästä ajamaan kunnon metsäpätkiä asvaltillakin, Heikkilä sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat