Mikko Heikkilä pitää Suomen rallimainetta yllä länsinaapurissa – ”Takki auki ei lähdetä”

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna Ruotsin EM-rallissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: FLAT-OUT media agency
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nurmijärveläiskuljettajan ja kartanlukija Kristian Temosen valmistautuminen on ollut onnistunutta, ja haussa on onnistunut kilpailu kovatasoisessa seurassa.

Rallin EM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Karlstadtissa, Ruotsissa perinteikkäillä erikoiskokeilla. Italialaistalli Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kilpaileva Heikkilä lähtee onnistuneiden testien siivittämänä.

– Lähtökohdat ovat hyvät, sillä alla ovat onnistuneet testit. Ajoimme ensin isommat testit perjantaina Suomessa ja keskiviikkona varmisteltiin säätöjä Ruotsin puolella. Auto istui testiteillä hyvin lapaseen ja testeistä jäi hyvä maku, Heikkilä kertoo.

Vuosien ajan Ruotsin MM-rallin näyttämönä toiminut Karlstadtin kaupunki isännöi toista vuotta putkeen kesällä ajettavaa EM-rallia. Kolmepäiväisen kilpailun erikoiskokeet ovat lähellä kotimaan teitä, mutta erojakin on.

– Viime vuoden erikoiskokeet olivat profiililtaan lähellä Suomen teitä, ja tänä vuonna ajetaan neljä samaa erikoiskoetta. Muutamasta uudesta pätkästä ei ole mitään hajua edes videoiden muodossa, ja niiden luonne selviää nuotituksen aikana, Heikkilä valottaa.

– Tiet ovat täällä jonkin verran liukkaampia kuin Suomessa yleisesti, lähimpänä ovat Turun rallin tiet. Nyt on tullut ajettua aika vähän Suomen kaltaisilla teillä. Siitä on noin vuoden paussi, mutta vanhasta muistista mennään, Heikkilä jatkaa.

Vuoden 2022 rallin Suomen mestari haastoi viime vuoden osakilpailussa pitkään podium-sijasta ennen renkaan rikkoutumista päätöspäivän viimeisen lenkin erikoiskokeilla. Tänä vuonna tavoitteena on niin ikään pitää kovaa mutta varmaa vauhtia yllä.

– Tasohan on täällä todella kova, ja mukana on kovia nimiä ihan MM-tasoa myöten. Takki auki ei lähdetä, vaan tavoitellaan parasta suoritusta mihin pystytään. Jos kaikki menee hyvin, niin pystytään varmasti sijoittumaan korkeallekin, Heikkilä päättää.

Ruotsin EM-ralli starttaa torstai-iltana yleisöerikoiskokeella. Yhteensä kilpailu sisältää 17 erikoiskoetta ja 191,05 EK-kilometriä. 

Lue myös nämä