Mikko Heikkilä kolmas EM-rallin aika-ajopätkällä, Asunmaalle heti paha virhe

Viron EM-rallin aika-ajoerikoiskoe ajettiin perjantaina haastavissa olosuhteissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rankka vesisade teki teistä mutaisia ja urat täyttyivät vedestä. Tästä kärsivät varsinkin kärkiautot Mathieu Franceschi, Hayden Paddon ja Mads Östberg. Kärkikolmikko joutui putsaamaan urat vedestä ja eroa kärkeen tuli rutkasti. Se tietää huonoa itse kisaa ajatellen, sillä aika-ajojen perusteella valitaan lähtöpaikat varsinaiseen ralliin.

Paddon oli vasta 14. nopein edellään Franceschi. Östberg puolestaan suunnitteli sadetansseja ja kertoi ajamisen olevan yhtä lottoa. Norjalainen ylsi sijalle 11. Ykkösajan 3,81 kilometriä pitkällä Räbin erikoiskokeella kirjautti isäntämaan Georg Linnamäe, joka kukisti Nikolai Grjazinin 0,8 sekunnilla. Edellisessä osakilpailussa Ruotsissa toiseksi ajanut Mikko Heikkilä oli aika-ajojen kolmas 1,1 sekuntia kärkeä perässä.

– Voin sanoa ihan saman asian kuin Mads. Tämä on vähän lottoa. Olosuhteet ovat todella hankalat, kun tiellä on paljon vettä, Heikkilä totesi pätkän maalissa.

Skodaa ohjastava Robert Virves oli pätkän neljäs ennen Gregor Jeetsia ja Benjamin Korholaa. Edellisessä MM-rallissa Puolassa säväyttänyt Martins Sesks oli seitsemänneksi nopein. Eroa kärkeen tuli 1,7 sekuntia.

– En ajanut tarpeeksi puhtaasti. Ei ole helppoa vaihtaa autojen välillä joka viikonloppu. Sade vähän vaikutti ajamiseen. Olin vähän liian varovainen, Sesks sanoi.

– Viides tila? Se on hyvä. Missasin vähän viimeisen risteyksen ja siinä meni vähän aikaa. Oli vaikea näissä olosuhteissa, mutta se on sama kaikille. Pitoa oli vaikea tuntea, Korhola puolestaan summasi.

Teemu Asunmaa kärsi heti rengasrikon ja oli koko joukon häntäpäässä. Se on huono juttu varsinaista kisaa varten, koska alavutelainen pääsee valitsemaan lähtöpaikkansa viimeisten joukossa.

– Osuin vähän leikkausesteeseen ja rengas lähti vanteelta. Menetin tosi paljon aikaa. Tämä ei ole hyvä juttu, Asunmaa harmitteli.

Viron EM-ralli käynnistyy perjantai-iltana Tarton kaupunkierikoiskokeella. Yhteensä kisassa on luvassa 14 erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Viron EM-rallin aika-ajoerikoiskokeen tulokset:

 1. Georg Linnamäe   Toyota 2.00,5
 2. Nikolai Grjazin  Citroen +0,8
 3. Mikko Heikkilä   Toyota  +1,1
 4. Robert Virves   Skoda  +1,2
 5. Gregor Jeets    Toyota  +1,3
 6. Benjamin Korhola  Hyundai +1,7
 7. Martins Sesks   Toyota  +1,7
 8. Simone Tempestini Skoda  +1,8
 9. Miko Marczyk    Skoda  +2,0
10. Jon Armstrong   Ford   +2,2
11. Mads Östberg    Citroen +2,9
12. Andrea Mabellini  Skoda  +3,1
13. Mathieu Franceschi Skoda  +3,6
14. Hayden Paddon   Hyundai +4,4
15. Kaspar Kasari   Ford   +5,0
16. Frank Tore Larsen VW    +5,4
17. Teemu Asunmaa   Skoda  +9,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat