Mikko Heikkilä jahtaa jopa voittoa Virosta – kertoi myös hienoja MM-ralliuutisia

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Virossa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden edellisessä osakilpailussa Ruotsissa toiseksi ajanut Heikkilä lähtee hakemaan jatkoa kauden ensimmäiselle palkintosijalleen rallin EM-sarjassa.

Italialaisen Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2 -autolla kilpaileva nurmijärveläiskuljettaja ajoi Virossa viimeksi vuonna 2021, jolloin ralli kuului MM-kalenteriin. Otepään alueella ajettava kisa eroaa kuitenkin merkittävästi reitiltään kolmen vuoden takaisesta MM-osakilpailusta, jossa Heikkilä sijoittui WRC3-luokassa kolmanneksi.

– Hirveästi ei ole samaa reittiä kuin vuonna 2021, mutta en muistaisi siitä juuri mitään, eikä sitä ole syytä muistellakaan. Reittivideoiden perusteella luvassa on monenlaista tietä, hidasta ja nopeaa, leveää ja kapeampaa. Nuotituksen jälkeen nähdään reitti paremmin kokonaisuutena, mutta ihan hyvännäköistä polkua on luvassa, Heikkilä kertoo.

– Taso on aina ollut täällä kovaa, ja saadaan ajaa tosissaan kilpaa niin sarjan vakituisten kiertäjien kuin paikallistenkin kavereiden kanssa. Se ei kuitenkaan vaikuta meidän tekemiseen ja on vain positiivista, että taso on kova ja kilpailijoita on paljon.

Juhannusta edeltävällä viikolla ajettu Ruotsin EM-ralli oli Heikkilälle ja kartanlukija Kristian Temoselle likimain ongelmaton, ja auto sopi Toyota-kuljettajan käteen loistavasti. Viron osakilpailua edeltävien testien tarkoituksena oli hienosäätää tiettyjä asioita paikallisia olosuhteita varten.

– Reitin pitäisi sopia autolle hyvin. Koetetaan hakea testeissä muutamia juttuja, mitä huomattiin Ruotsissa, ja pyritään parantamaan niitä. En usko, että autoon tarvitsee tehdä mitään isoja muutoksia – pientä hienosäätöä vastaamaan hiekan ja tienpinnan eroja sekä todennäköisesti urautuvampia teitä, Heikkilä analysoi.

Kilpailuviikolla vahvistui myös Heikkilän kalenterin seuraavat kaksi osakilpailua, sillä hän osallistuu Suomen MM-rallin lisäksi Latvian MM-osakilpailuun.

– Todella hieno juttu, että meillä on mahdollisuus ajaa Latvian ja Suomen MM-rallit ja siitä iso kiitos yhteistyökumppaneillemme. Toivottavasti ei tule mitään harmeja ja saadaan ajettua kaikki kolme kilpailua. Himmailemaan ei kuitenkaan lähdetä mihinkään, vaan ajetaan kaasu pohjassa joka ralli. On turha lähteä mihinkään kisaan, jos ei ole tarkoituksena ajaa kovaa, Heikkilä lupaa.

Viron EM-ralli ajetaan 5.-7. heinäkuuta. Kilpailu sisältää 14 erikoiskoetta ja 188 erikoiskoekilometriä.

Lue myös nämä