Mikko Heikkilä hakee kolmatta perättäistä voittoa SM-sarjassa – ”En ota mitään hirmuista painetta”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä lähtee kauden neljänteen rallin SM-sarjan osakilpailuun hakemaan kauden kolmatta voittoaan. SM1-luokan sarjapisteissä Heikkilä on toisena.

SM-sarja jatkuu viikonloppuna Pohjanmaalla. Kaksipäiväinen kilpailu ajetaan Seinäjoen maisemissa. Viime vuonna SM-sarjan päättäneessä kilpailussa Heikkilä oli toinen.

-Hyvillä mietteillä lähdetään niin kuin aina. Mukavaa lähteä vetämään taas. Pari kertaa olen ajanut Seinäjoella aikaisemmin, ja reitti on aina ollut mieleen. Monesti sanotaan, että Pohjanmaalla on suoraa tietä ja risteys tien päässä pellolla, mutta oman kokemuksen mukaan reitillä on aina ollut hyvin jouheata ja ajettavaa tietä. Uskon, että makea reitti on tälläkin kertaa edessä.

Heikkilä lähtee rennolla otteella kesäkauden toiseen kilpailuun. Tavoite on selvä ja tunnelmat ennen rallia ovat rentoutuneet.

-En ota mitään hirmuista painetta voittoputken jatkamisesta. Totta kai tavoitteena on olla niin korkealla kuin mahdollista eli voittaa, mutta en ota siitä stressiä. Keskitytään omaan hommaan niin kuin ennenkin ja katsotaan mihin se riittää.

Liedossa ajetun Länsirannikon SM-rallin Heikkilä ajoi vuokra-autolla oman auton vaurioituessa Rengas Turku-rallissa Salossa. Nyt omaa autoa on rakennettu uudelleen ja ensimmäiset testikilometrit ovat edessä.

-Keskiviikkona testataan, että kaikki pelaa ja haetaan vähän jotain uusia säätöjä, muttei mitään ihmeempiä. Saatiin oma auto valmiiksi, kun istutettiin uuteen koriin uudelleen rakennettu moottori.  Auton uudelleensynnytyksestä suuret kiitokset TGS:n tiimille ja mekaanikoille sekä kaikille mukana olleille.

Pohjanmaan SM-ralli ajetaan pitkästä aikaa yleisölle avoimena tapahtumana. Koronavirusrajoitusten helpottaessa ja sään ennustuksen mukaan suosiessa erikoiskokeiden varsille odotetaan paljon rallista kiinnostuneita.

-Ilman muuta kiva juttu, että yleisökin pääsee paikalle vihdoin ja viimein. Aina mukavampi ajaa yleisön kanssa.

Pohjanmaan SM-rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta ja 121,78 erikoiskoekilometriä. Perjantai sisältää kaksi erikoiskoetta ja 32,76 erikoiskoekilometriä ja lauantai kuusi erikoiskoetta 89,02 erikoiskoekilometriä. 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat