Mikkelin SM-ralliin ilmoittautui lähes 130 autokuntaa – Juha Salon rinnalla uusi kartturi

Juha Salon ja Pasi Kilpeläisen yhteistyö alkoi ja päättyi Arctic Lapland -rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Rallin SM-sarjan toisen osakilpailun, Mikkelissä ajettavan SM Vaakuna-Rallin ilmoittautumisaika on päättynyt. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 127 autokuntaa.

Mukana ovat kaikki rallin SM-sarjan ensimmäisen osakilpailun kärkikuljettajat. Näiden lisäksi mielenkiinto kohdistuu myös kolminkertaiseen Vaakuna-Rallin voittajaan Juha Saloon, jonka vieressä istuu uusi kartturi Mikko Markkula.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Markkulalta löytyy kokemusta rallin MM-sarjasta 98 startin verran. Hän on lukenut nuotteja muun muassa Teemu Suniselle, Andreas Mikkelsenille ja Juho Hänniselle.

Salo kilpaili kauden avanneessa Arctic Lapland -rallissa kartanlukija Pasi Kilpeläisen kanssa. Parivaljakon yhteistyö päättyi ulosajoon ensimmäisessä kilpailussa.

– Meillä ei kemiat kohdannut, jolloin jatkaminen yhdessä on mahdotonta, Salo kertoi aiemmin Facebookissa.

Myös SM3-luokan kakkospaikalla oleva Sami Pajari starttaa Vaakuna-Ralliin uusi kartturi Marko Salminen vierellään. Mikkelin SM-osakilpailun jälkeen Pajari ja Salminen suuntaavat Ruotsin MM-ralliin, jossa he osallistuvat JWRC-junioriluokan avausosakilpailuun. Salminen on aiemmin toiminut muun muassa Teemu Sunisen ja Takamoto Katsutan kartanlukijana MM-sarjassa.

Mikkelissä ajetaan kolmen SM-sarjan pisteistä. Rallin junioreiden SM-sarjan (RSJM) kauden avaukseen ilmoittautui 24 kilpailijaa. RSJM:n yhteydessä ajetaan myös nuorten eli alle 18-vuotiaiden kuljettajien Suomen mestaruudesta. Nuorten luokassa nähdään 21 autokuntaa Mikkelissä.

Mielenkiintoisia nimiä löytyy myös arvosarjojen ulkopuolelta. Ehkä yllättävin näistä on rallicrossin MM-sarjasta tuttu latvialainen Reinis Nitiss.

SM Vaakuna Rallin kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen oli erittäin tyytyväinen katsellessaan ilmoittautuneiden listaa.

– On hienoa huomata, ettei kisamme vetovoima ole vähentynyt yhden välivuoden jälkeen. Jännitimme viime metreille asti, voidaanko eteläsavolaisilla ralliteillä ajaa kisaa, mutta ilmojen haltija oli meille onneksi suosiollinen, ja päätimme ottaa hienoisen riskin. Tämä päätös näemmä miellytti kilpailijoita, ja teemmekin kaikkemme, jotta pystymme tarjoamaan heille mahdollisimman hyvän talvirallin, Jääskeläinen kertoi.

Katso Mikkelin SM-sarjan osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Mikkelin SM-ralli ajetaan ensi viikolla 7.-8. helmikuuta.

Juttua korjattu 30.1.2020 kello 15.05: Mikkelissä ajetaan kolmen sarjan SM-pisteistä. Aiemmin jutussa mainittiin, että kilpailussa ajetaan kahden eri sarjan SM-pisteistä.

Jaa uutinen