Quantcast

Mihin huippukuskit veisivät rallin MM-sarjan? Jari-Matti Latvalalta Kummelista tuttu vastaus

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi kauden rallin MM-sarjan kisakalenterista väännettiin pitkään ja hartaasti. Odotettu julkistus tapahtui kuitenkin vihdoin syyskuun lopussa.

Paluumuuttajina kalenteriin palasivat Uusi-Seelanti, Japani sekä Kenia (Safari-ralli). Sen sijaan Australia, Korsika ja Katalonia jäivät ainakin toistaiseksi tauolle rallin MM-sarjasta.

Lue lisää: Nyt se varmistui! Rallin MM-sarjan kalenteriin isoja muutoksia, kolme uutta kisaa mukaan 

Energiajuomajätti Red Bull kysyy verkkosivuillaan lajin huipuilta, mihin he tulevaisuudessa haluaisivat viedä rallin MM-sarjan osakilpailun. Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvala yllätti ja nimesi Kanadan, kuten Kummelissa aikoinaan Musavisan porukka tapasi tehdä.

– Talvi on siellä takuuvarma. Kävin siellä aiemmin ja siellä on aina kylmä. Se on kuin Pohjois-Suomi, jotain 25 astetta pakkasta koko talven ajan. Sitä me tarvitsemme. Olisin voinut sanoa myös Uuden-Seelannin tai Safarin, mutta ne me jo saimme. Mielestäni olisi tärkeää lajin kannalta mennä Pohjois-Amerikkaan. Kunnon talviralli olisi myös hyväksi, Latvala pohtii.

– Lumi olisi siellä parasta. Kun on täydelliset olosuhteet talvirallille, ei ole parempaa fiilistä ajaa. Kun on isot lumipenkat ja jäätä nastojen alla, mistään ei tarvitse huolehtia. Silloin voi unohtaa renkaiden kulumisen ja antaa vain mennä.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284050″ ap mute]

 

Kuusinkertainen maailmanmestari, Sebastien Ogierin kartturi Julien Ingrassia veisi puolestaan MM-sarjan Yhdysvaltoihin Coloradoon, jossa ajetaan perinteikäs Pikes Peak -kisa.

– Se on älyttömän makea mesta, joka tavallaan kuuluu ralliin. Se on aika extremeä ja sää vaihtelee vuodenajasta riippuen. Mielestäni olisi hyvin tärkeää viedä laji Yhdysvaltoihin. Amerikassa on paljon potentiaalia ja paljon tilaa tehdä jotain tosi siistiä, Ingrassia sanailee.

– Ralli voisi päättyä Power Stageen Pikes Peakin nousuun. Vuori itsessään olisi mahtava näky, mestarikartturi jatkaa.

Hyundain tähtikuski Thierry Neuville valitsi vähemmän yllättävästi kotimaansa Belgian.

– Meillä on niin paljon erilaisia teitä Belgiassa. Pätkät pohjoisessa ovat hyvin erilaisia kuin pätkät etelässä. Muutamassa tunnissa voisi ajaa hyvin erilaisilla teillä. Kesä olisi parasta aikaa, Neuville suunnitteli.

Ford-kuski Elfyn Evans puolestaan palauttaisi MM-sarjan Irlantiin, jossa ajettiin MM-pisteistä vuosina 2007 ja 2009. Hyundain tallipomo Andrea Adamo puolestaan veisi WRC-karavaanin Kiinan jättimarkkinoille.

Lue myös nämä

  • Uusimmat