Quantcast

”Mieletöntä aloittaa kausi, kun Ott johtaa joukkoja” – WRC-tallilla heti kovat odotukset Tänakille

M-Sport Fordin tiimiin kaudeksi 2023 siirtynyt Ott Tänak on varmasti yksi seuratuimmista kuskeista, kun uusi MM-kausi starttaa torstaina Monte Carlosta.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak testasi uutta työkaluaan puolitoista päivää Ranskan Alpeilla. Monte Carlon ralli on virolaiselle ehkä se hankalin paikka aloittaa uudessa tiimissä.

– Siitä kisasta ei oikein koskaan voi odottaa mitään. Se on selvää, että ralli on yksi kauden hankalimmista. Ei varmasti ole helppoa päästä heti oikeaan ajorytmiin. Odotettavissa on vaikea viikonloppu vuoristossa, Tänak miettii.

– Yritimme saada kaiken irti ensimmäisistä testipäivistä. Onneksi pääsimme ajamaan erilaisissa olosuhteissa. Ei ole koskaan helppoa aloittaa kautta täysin puhtaalta pöydältä, mutta kaverit M-Sportilla tekevät kovasti töitä, jotta olemme mahdollisimman valmiita haasteeseen.

Tänak oli M-Sportilta kovan luokan satsaus. Vielä viime kaudella tiimillä oli parhaimmillaan viisikin Rally1-autoa lähtöviivalla, mutta kauden avauskisassa vain kolme ja helmikuun Ruotsin MM-rallissa vain kaksi. Tiimipäällikkö Richard Millener on silti innoissaan, että tallissa on pitkästä aikaa todellinen ykköstykki.

– On mieletöntä aloittaa uusi kausi, kun Ott johtaa joukkoja. Viimeiset pari kuukautta ovat olleet hyvin tuottoisia ja ne kulminoituivat testeihimme viime viikolla. Olemme valmiita tulevaan, Millener summaa.

– Minusta olemme jo nyt nähneet, mikä hyöty Ottista on koko tiimille. Toivon, että myös Pierre-Louis (Loubet) hyötyy siitä.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Monte Carlon MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat