Mieletön kisa luvassa! Isä ja poika Solberg kohtaavat Walesin MM-rallissa

Petter ja Oliver Solberg
Solbergit kohtasivat R5-luokassa Walesin MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Walesin rallin tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lokakuussa ajettavassa Walesin MM-rallissa nähdään erittäin mielenkiintoinen taistelu kahden Solbergin välillä. 

Rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg päättää pitkän ammattilaisuransa Walesissa. Britannian ralli on osa Petter Solbergin jäähyväiskiertuetta.

Isä-Solberg ajaa Volkswagenin R5 -autolla. Historian havinaa on ilmassa, kun Petterin syyskuussa 18 vuotta täyttävä poika Oliver debytoi samaisessa Walesin rallissa MM-sarjassa ja vieläpä samanlaisella VW Pololla.

 

– Tämä on upea uutinen. Petter on rallin nelinkertainen voittaja ja hän on osa Britannian rallin historiaa. Hän on legenda, jota fanit rakastavat ympäri maailman, Ison-Britannian moottoriliiton nokkamies Hugh Chambers hehkuttaa.

– Oliver on puolestaan tulevaisuuden lupaus, joka on jo osoittanut kykynsä. On huikeaa nähdä sekä isä että poika kisaamassa vastakkain Walesissa. Emme malta odottaa kisan alkua, Chambers jatkaa.

Llandudnon kaupunkiin muuttanut Walesin MM-ralli on isä-Solbergille erityinen tapahtuma.

– Minulla on niin paljon muistoja Walesista. Se on aina ollut yksi urani kohokohdista. Voitin siellä ensimmäisen MM-rallini ja mestaruuden vuotta myöhemmin. Se on erityinen myös kartturilleni Philille (Mills), joka asuu alueella, Solberg toteaa.

– Tuleva kisa tulee olemaan aika uskomaton luku Solbergien perheen elämässä. Yksi tarina sulkeutuu ja toinen aukeaa.

Nuorempi herra Solberg voitti heinäkuussa ajetussa Rally Estoniassa R5-luokan ylivoimaisesti. Lisäksi nuorukainen on osoittanut taitojaan tällä kaudella muun muassa Yhdysvaltojen rallisarjassa. Nyt edessä on pitkään odotettu MM-debyytti.

– Tämä on fantastista, aivan uskomatonta! Minulla on lukuisia muistoja Walesista, kun isä ajoi siellä ja voitti ralleja. Ehdin aiemmin tänä vuonna testata Sweet Lambin pätkällä ja jo siellä sain ihoni kananlihalle, Oliver Solberg tunnelmoi.

Lue myös nämä