Mielenkiintoinen suunnitelma: rallin MM-sarja huipentuu vasta joulukuussa Monzassa?

Dani Sordo
Hyundai-kuljettaja Dani Sordo vauhdissa Monzan radalla vuonna 2019. Kuva: Monza Rally Show
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan loppukauden kalenteriin on merkattuna kolme osakilpailua, mutta rallien määrä saattaa vielä kasvaa.

Koronaviruksen typistämän kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Turkissa. Lisäksi loppukauden ohjelmassa ovat vielä Sardinian ralli lokakuussa ja MM-sarjan uutukainen Belgian osakilpailu marraskuussa.

DirtFish-sivuston mukaan kauden loppuun voi tulla vielä yksi uusi osakilpailu. Sivusto kertoo, että F1-sarjasta tuttu Monzan rata Italiassa saattaisi isännöidä MM-rallikauden finaalikilpailua joulukuun alussa.

Perinteikäs Monza Rally Show järjestetään tänä vuonna 3.-6. joulukuuta. Tietojen mukaan MM-sarjaan halutaan lisätä vielä ainakin yksi osakilpailu, ja Monza on vahvasti tyrkyllä MM-statuksen kilpailuksi.

– Tapahtuma järjestettäisiin yhdessä paikassa isossa mittakaavassa. MM-sarjan valmistajatiimeille se tarjoaisi kustannustehokkaan finaalin, ja mikäli määräykset sallivat, tapahtumaan voitaisiin päästää rajoitetusti yleisöä, MM-sarjan sisäpiiriläinen kertoi DirtFishille.

Monza Rally Show -kilpailu on järjestetty vuodesta 2003 lähtien, mutta radalla on järjestetty vuosittain rallitapahtuma jo vuodesta 1978. Viime vuonna kilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta, joilla oli yhteismittaa 160 kilometriä.

Nykyisistä WRC-kuljettajista Sebastien Loeb on voittanut kilpailun kerran ja Dani Sordo kahdesti. MotoGP-legenda Valentino Rossi on juhlinut Monza Rally Show’n voittoa peräti seitsemän kertaa.

M-Sport Fordin WRC-kuljettaja Teemu Suninen ajoi kilpailussa Rossin jälkeen toiseksi vuonna 2018.

Tiettävästi MM-sarjan promoottori käy yhä neuvotteluja myös Kroatian kanssa MM-rallin järjestämisestä loppuvuoden aikana.

Katso alta perjantaina alkavan Turkin MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,349577″ ap mute]

 

Lue myös: WRC-tallin pomo ei jaksa enää kuunnella suomalaistähtiensä ruikutusta

Lue myös: Suomalaiskuskien WRC-tiimi antaa tasoitusta MM-rallissa, mutta odotukset ovat nyt korkeammalla – ”Pitää käyttää päätä”

Lue myös: Pystyykö Toyotan WRC-talli vastaamaan vastustajansa iskuun? ”Toivottavasti on meidän vuoromme tehdä sama temppu”

Lue myös: Hyundai löi lukkoon kuskikolmikkonsa Sardinian MM-ralliin

Lue myös nämä