Mestaritiimi päivitetyllä WRC-autolla Suomen MM-ralliin – ”Voimme järjestää loistavan esityksen”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan hallitseva mestaritalli M-Sport Ford lähtee jahtaamaan huipputulosta heinäkuun lopussa ajettavasta Suomen MM-rallista.

Vuosi sitten Sebastien Ogier täräytti Fordillaan ulos Suomen osakilpailussa, mutta ranskalaisen tallikaverit Elfyn Evans ja Teemu Suninen näyttivät, että Fiesta WRC kulkee kovaa Keski-Suomen sorateillä. Evans sijoittui kisassa toiseksi ja Suninen neljänneksi.

Ford-kolmikon kalustoon tehdään päivityksiä ennen kolmen viikon kuluttua käynnistyvää MM-rallia. M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilsonilla on täysi luotto siihen, että Ford-kuskit taistelevat kärkisijoista Jyskälässä.

– Ajamme testit ennen kisaa, ja jos kaikki menee hyvin, autoon tehdään parannuksia. Viime vuonna Sebastienilla oli ongelmia Suomessa, mutta automme olivat erittäin kilpailukykyisiä Elfynin ja Teemun käsissä. En keksi mitään syitä, miksi emme voisi järjestää Suomessa loistavaa esitystä, Wilson kertoo rallin MM-sarjan virallisilla nettisivuilla.

Viisi edellistä maailmanmestaruutta valloittanut Ogier starttaa kisaan itselleen oudoista lähtökohdista, sillä hän on MM-sarjassa kakkosena 27 pisteen päässä kärkikuljettaja Thierry Neuvillesta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Ogierin tarvitse toimia aura-autona Suomen MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Tallipomo Wilson uskoo vahvasti siihen, että Ogier voi voittaa mestaruuden myös tällä kaudella.

– Thierryllä on tällä hetkellä hyvä johto MM-sarjassa, mutta Sebastien tietää erittäin hyvin, kuinka mestaruus voitetaan. Emme missään nimessä luovuta ja tiedän, ettei Sebastien luovuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat