Quantcast

Mestarin poika Oliver Solberg mykisti Rovaniemellä – ”Joulupukki antoi minulle fantastisen lahjan”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 19-vuotias Oliver Solberg debytoi upeasti WRC-auton ratissa viime viikonlopun Rovaniemen MM-rallissa.

Solberg kamppaili rallin viimeiselle pätkälle asti kuudennesta sijasta Toyotan Takamoto Katsutaa vastaan, mutta menetti sijoituksen spinattuaan Power Stagella. Tulosta tärkeämpää oli korkata ura WRC-autolla.

– Ei minulla ole sanoja kuvailemaan sitä tunnetta. Se oli ihan uskomatonta ja suurin asia ralliurallani tähän mennessä. Iso kiitos kaikille, jotka mahdollistivat sen. Olimme joulupukin kotikylässä ja hän antoi minulle fantastisen lahjan, Solberg hehkuttaa.

Kilpaileminen omia idoleita vastaan tuntui toki aluksi hieman oudolta. Nopeasti Solberg löysi yhteysen sävelen Hyundai i20 WRC:n ratissa. Taakse jäi muutamalla pätkällä muun muassa seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja moni muukin kokeneempi WRC-kuljettaja.

– Tiesin, että on hankalaa ymmärtää aerodynamiikan antama pito. En odottanut, että saan heti sellaisia aikoja, mitä sitten tuli. Ennen rallia Andrea (tallipomo Adamo) kertoi minulle, että paineita ei ole ja että minun pitää vain varmistaa, että hymy on huulilla. Tuskin olen koskaan hymyillyt niin paljon kuin viime viikonloppuna, Solberg naurahtaa.

– Pätkillä sitä ei edes niin ajatellut, että nyt ajan WRC-autolla. Sitten siirtymällä, kun pysähdyin Ogierin taakse vaihtamaan renkaita ja säätämään autoa, niin se iski: ”Wau! Tämä on ihan mieletöntä. Täällä minä olen taistelemassa maailmanmestaria vastaan”, toisen polven rallitähti jatkaa.

Vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solbergin poika ajoi napapiirillä lähes virheettömästi. Silti muutama yllättävä tilanne mahtui matkalle sekä yksi toisenlainen kömmähdys. Solberg nimittäin hukkasi silmälasinsa ennen lauantain viimeistä pimeässä ajettua erikoiskoetta.

– Ehkä ajoin kovempaa, koska minulla ei ollut niitä laseja, pätkän viidenneksi parhaan ajan kellottanut Solberg velmuili Rallit.fille kisan jälkeen.

– Se oli oikeastaan aika hauska tilanne. Se lienee käynyt aika monelle muullekin. Laitoin lasit auton katolle, ja kun matka jatkui, sinne ne unohtuivat. Kaasutin vain pois paikalta silmälasit auton katolla, nuorukainen jatkoi.

Tallipomo Adamo oli nuoren tähtensä ensisuorituksesta ”isojen poikien” luokassa enemmän kuin tyytyväinen.

– Uskon, että hän nautti todella paljon. Oliver ajoi upean kisan, paljon paremman kuin kukaan uskalsi odottaa, italialaispäällikkö summasi.

–  Hän teki, mitä pyysin eli nautti loppuun asti. Hän antoi meille kaikille raikkaan hengähdyksen, mitä me tarvitsemme WRC:ssä.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat