Quantcast

Grönholm neljäs ja Rytkönen kuudes avauserien jälkeen rallicrossin MM-avauksessa

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: @world / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan puolustava mestari Johan Kristoffersson oli liekeissä, kun kausi 2021 starttasi perjantaina Barcelonassa. 

Kristoffersson tykitti voittoon sekä ensimmäisissä että toisissa erissä napaten täydet pisteet MM-sarjaan sekä kokonaispistetilannetta ajatellen. Audilla tällä kaudella ajava Kristoffersson sai kovan haasteen Peugeotilla kaasuttelevilta Hansenin veljeksiltä, mutta onnistui pitämään pintansa.

Timmy Hansen oli molemmissa erissä toiseksi nopein ja velipoika Kevin kolmanneksi paras.

– Sain kaksi erävoittoa ensimmäisenä päivänä tällä kaudella. Iso kiitos kaikille tiimissä. Olen superonnellinen, Kristoffersson hehkutti.

Hyundain i20 Supercaria ohjastavalla Niclas Grönholmilla oli hankaluuksia lähtöjen kanssa. Inkoolainen oli selvästi turhautunut päivän jälkeen, kun eristä tuli sijat viisi ja kuusi.

– Ei ollut täydellistä menoa. Startti oli toisessakin erässä huono. Ei mene kovin hyvin, mutta en anna periksi. Me taistelemme varmasti huomenna, joka on pitkä päivä, Grönholm sanoi RX+ -palvelun lähetyksessä.

Neljänneksi parasta kyytiä molemmissa erissä piti saksalainen Seat-kuski Timo Scheider. Grönholmin tallikaveri Krisztian Szabo oli erien kuudes ennen Fordilla ajavaa Juha Rytköstä ja Audin Enzo Idea.

– Me tarvitsemme lisää vauhtia. En ole tyytyväinen tähän päivään, mutta toivottavasti huomenna menee paremmin, Rytkönen summasi.

Lauantaina Barcelonan radalla ajetaan kahdet alkuerät sekä välierät ja finaali.

Vielä myöhään perjantai-iltana Kristoffersson kuitenkin koki takaiskun, kun hänen ensimmäisten erien suoritus hylättiin, koska auton tiedonkeruulaite ei ollut päällä. Näin ollen ruotsalainen sai perjantailta vain 50 pistettä ja lähtee kirimään 15. sijalta kohti välieriä lauantaina.

Kristofferssonin hylkäyksen myötä Hansenin veljekset ottivat kaksi kärkitilaa haltuunsa perjantain jälkeen. Grönholm on uudistetulla tulosliuskalla neljäs ja Rytkönen kuudes.

Edit 00.58. Kristofferssonin hylkäys lisätty juttuun.

Pistetilanne 2/4 alkuerän jälkeen:
 1. Timmy Hansen Peugeot      95
 2. Kevin Hansen Peugeot      87
 3. Timo Scheider Seat        82
 4. Niclas Grönholm Hyundai   78
 5. Krisztian Szabo Hyundai   75
 6. Juha Rytkönen Ford        73
 7. Kevin Abbring Renault     72
 8. Rene Münnich Seat         71
 9. Enzo Ide Audi             69 
10. Oliver Bennett Mini       67

Lue myös nämä

  • Uusimmat