Quantcast

Mestareiden taisto saamassa jatkoa – Loeb ja Ogier jälleen lähtöviivalla samassa MM-rallissa?

Rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa kaksi suurmestaria, Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier, näyttivät nuoremmilleen kaapin paikan.
Ogier ja Loeb
Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier. Kuva: Romina Amato/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordia edustanut Loeb voitti kilpailun lopulta 10,5 sekunnin erolla ennen Ogieria. Toyota-kuski Ogier menetti voittonsa toiseksi viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon vuoksi, joten gapilaisella on hinkua saada revanssi toisesta ranskalaistähdestä.

Vaikka Toyota ei ole vielä vahvistanut kuskejaan tuleviin MM-ralleihin, ajaa Esapekka Lappi varmuudella ensi kuun Kroatian MM-rallissa sekä myös Sardiniassa kesäkuun alussa. Ogier puolestaan saattaa palata GR Yaris Rally1 -auton rattiin toukokuun Portugalin MM-osakilpailussa.

Saksalaisen Motorsport Aktuell -lehden mukaan myös Loeb on innostunut ajohommista Portugalissa. Loeb ajaa tänä vuonna myös Extreme E -sarjassa sekä erämaarallin MM-karkeloissa. Huhtikuun lopussa ajettava Kazakstanin erämaaralli peruttiin, joten Loebillä olisi nyt hyvin aikaa valmistautua Portugalin MM-ralliin. Saksalaisaviisin mukaan molemmat osapuolet ovat jo sopineet ajamisesta Portugalissa, mutta varmuutta asialle ei vielä ole.

Portugalissa uudet Rally1-autot nähdään ensi kertaa soralla, joten kuljettajat ovat varsin samalla viivalla, mikä taas suosii vaillinaisen kauden ajavaa Ogieria sekä muutaman MM-rallin tänä vuonna kenties kilpailevaa Loebia.

Vanhoja mestareita suosii myös hyvä lähtöpaikka, sillä kaksikko pääsisi kisaamaan soralla terävimmän kärjen takaa. Varsinkin Ogier manasi koko uransa ajan lähtöpaikkaa soraralleissa, joten nyt miehellä on paikka päästä nautiskelemaan paremmasta pidosta Portugalin rallin avauspäivänä.  

M-Sportin leiristä ei ole vielä annettu minkäänlaista vihjettä Loebin mahdollisesta osallistumisesta Portugalin MM-ralliin.

– Ainoa mitä voin sanoa, on, että hän (Loeb) ei aja ainakaan Kroatiassa, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoo.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat