Meksikon MM-rallissa mukana ”Bolivian Rovanperä” – maan presidenttikin hehkuttaa

Marco Bulacia ajoi viime kaudella myös Italian rallisarjassa. Kuva: Giesse Promotion

Kalle Rovanperällä on lähes päivälleen samanikäinen haastaja torstaina käynnistyvässä Meksikon MM-rallissa.

Bolivialainen Marco ”Marquito” Bulacia, 17, debytoi MM-tasolla Meksikossa Ford Fiesta R5 -autolla. Bulacia ja Rovanperä ovat lähes päivälleen samanikäisiä, sillä Bulacia on syntynyt vain neljä päivää Rovanperää aiemmin, 27. syyskuuta vuonna 2000.

Rovanperän otteita on hehkutettu ja seurattu pitkään rallimediassa, mutta Bulacia, jota on tituleerattu ”Bolivian Rovanperäksi”, on jäänyt vähemmälle huomiolle.

Bulacia aloitti ralliuransa kotimaassaan ollessaan 15-vuotias. Viime kaudella hän kilpaili Rovanperän tavoin myös Italiassa ja pääsi ottamaan tuntumaa Fordin ja Skodan R5-ajokkeihin. Kauden päätteeksi molemmat superlupaukset kisasivat Fordin WRC-autolla Memorial Bettega -kisassa, jossa Rovanperä ajoi voittoon ja Bulacia neljänneksi.

Meksikossa Rovanperä kilpailee ensimmäistä kertaa Skodan tehdastiimin väreissä WRC2-luokassa. Bulacia puolestaan starttaa kisaan Ford Fiestalla.

– Olen innoissani ja erittäin ylpeä siitä, että pääsen edustamaan maatani. Tämä on uskomatonta, unelmieni täyttymys, Bulacia kertoi espanjalaisen AUTOhebdo Sportin mukaan.

– Olen valmistautunut kisaan tekemällä paljon fysiikkaharjoituksia. MM-rallit ovat fyysisesti erittäin vaativia, sillä päivien aikana ajetaan useita erikoiskokeita, jatkoi Bulacia, jonka isä on kokenut Dakar-rallin kävijä.

Bulacia on Rovanperän tavoin pieni ilmiö kotimaassaan Boliviassa. Kun nuorukaisen tämän kauden WRC-ohjelma julkistettiin, paikalla oli maan presidentti Evo Morales.

– Marquito Bulacia on ylpeyden aihe bolivialaisille – kaikki kunnioitus hänelle ja hänen perheelleen. Tiedän, että tämä laji vaatii paljon investointeja ja riskejä. Jokainen Bolivian kansalainen valitsee oman tapansa edustaa ja puolustaa maataan, ja 17-vuotias Marquito on valinnut tavakseen moottoriurheilun, Morales hehkutti nuorta kuljettajaa.

Bulacia ajaa tällä kaudella myös Argentiinan, Italian, Britannian, Espanjan ja Australian MM-ralleissa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja