Quantcast

”Meitä hämättiin” – Jari-Matti Latvala esitti teoriansa Suomen MM-rallin jälkeen

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan tehdastiimi starttasi suursuosikkina Suomen MM-ralliin, mutta voiton korjasi lopulta Hyundain Ott Tänak.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaistähti Tänak on ladellut pitkin kesää lausuntoja siitä, että Hyundaissa ei riitä potkua Toyotaa vastaan – etenkään Keski-Suomen nopeilla sorateillä. Mutta kuinka kävikään?

Tänak otti ykköstilan haltuunsa heti perjantaina, eikä päästänyt siitä irti. Hyundai-kuskin voittomarginaali Toyotan Kalle Rovanperään oli lopulta 6,8 sekuntia.

Toyota-pomo Latvala esitti oman teoriansa Hyundaista kisan jälkeen.

– Näin jälkeenpäin jää miettimään, että pelattiinko tässä taitavaa taktista peliä testierikoiskokeella, kun annettiin vähän erilaisia kommentteja.

– Oliko niin, että auton tiedettiin olevan parempi, mutta haluttiin ajaa shakedownilla varovaisesti? Siinä vähän hämättiin meitä, Latvala arveli.

Latvala korosti, että Hyundain auto ei voi olla huono, kun sillä kerta pystyi ottamaan voiton Jyväskylässä.

– Ymmärrän, että Tänak joutui ajamaan aggressiivisemmin. Nykyisiä autoja pitääkin ajaa hieman aggressiivisemmin ja tyyliä joutuu muuttamaan. Hän ei ehkä ollut mukavuusalueellaan, mutta auto toimii, kun sillä ajetaan tuolla tavalla.

Vaikka voitto jäi Toyotalta ja Rovanperältä saavuttamatta tallin kotipitäjällä, suomalaiskuski pystyi kasvattamaan MM-pistejohtoaan. Toyotakin keräsi yhden pisteen Hyundaita enemmän valmistajien sarjaan.

”Kalle on fiksu nuori kaveri”

Rovanperä suunnitteli tekevänsä hyökkäyksen kohti voittoa viimeisenä ajopäivänä, mutta hän tyytyi lopulta varmistelemaan kakkostilaansa.

– Onneksi Kalle on erittäin fiksu nuori kaveri. Hän osasi katsoa kokonaisuutta ja miettiä hommaa pidemmällä tähtäimellä, eikä lähtenyt riskillä yrittämään voittoa. Tänakista näki sen, että häntä ei kiinnostanut sarjan tilanne, eikä mikään muu kuin kilpailun voittaminen, Latvala sanoi.

Rovanperällä on MM-sarjassa peräti 94 pisteen etumatka Tänakiin, joka voittonsa myötä nousi MM-sarjassa toiseksi pisteen turvin ennen tallitoveriaan Thierry Neuvillea.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Belgiassa kahden viikon kuluttua.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat