Marko Mänty romutti autonsa korinvaihtokuntoon – ”Yleisö sai mitä tuli katsomaan”

Marko Mänty. Kuva: JiiVee Korpela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuuden erikoiskokeen mittaiseksi kutistuneen Pohjanmaa Rallin voitosta ajettiin SM1 -luokassa ennen näkemätön voittokamppailu. Neljä erikoiskoetta rallia johtaneen Kauhajoen Marko Männyn taistelu voitosta päättyi rajuun ulosajoaan rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Ensimmäisenä erikoiskokeena ajettu 14,55-kilometrinen pätkä meni JTR Racingin Skoda Fabia R5 -ralliautoa kuljettavan Männyn nimiin 3,9 sekunnin erolla ennen SM-sarjaa johtavaa Sipoon Eerik Pietarista. Neljän kiirustaipaleen jälkeen Männyn johto Pietariseen ja Alavuden Teemu Asunmaahan oli 2,4 sekuntia.

Naarajoella ajetun rallin viidennen erikoiskokeen jälkeen johtopaikka oli 0,3 sekunnin turvin Pietarisella. Mänty oli toisena ja Männyn takana 0,3 sekunnin päässä vaani Asunmaa.
Männyn kamppailu voitosta päättyi viimeisen, 23-kilometrisen erikoiskokeen loppupuolella. Auto romuttui ulosajossa korinvaihtokuntoon, mutta miehistö selvisi kolhuitta.

– Pätkän alkupuolella pari risteystä meni vähän leveäksi. Niissä tuli aikatappiota. Yritin ajaa menetettyä aikaa kiinni. Myöhemmin kurviin tullessa huomasin, että nyt on vauhtia liikaa. Pakko oli kuitenkin kääntää kurviin. Takapää valahti ojaan ja siellä oli tietenkin kivi, josta auto lähti kaatumaan, selvitti Mänty ulosajoa.

– Ei tässä tietenkään näin pitänyt käydä, mutta ralli on joskus tällaista. Loppuun asti pitää ajaa kilpaa ja saihan yleisö sitä mitä tuli katsomaan – kovaa kisaa loppuun saakka.

Viimeisen erikoiskokeen nopein aika nosti Asunmaan rallin voittajaksi 1,6 sekunnilla ennen Pietarista.

SM1 -luokan pisteissä toisena ennen Pohjanmaa Rallia ollut Mänty taipui keskeytyksen vuoksi sarjan neljänneksi. SM-sarjassa on vielä syyskesällä jäljellä kaksi osakilpailua. Männyllä pisteetön kisa on nyt takana. Sastamalan ja Turun osakilpaluissa odottavat uudet pistejahdit.

Lue myös nämä

  • Uusimmat