Quantcast

Markku Alénin unelma toteen Toyotan WRC-autolla? Jari-Matti Latvala: ”Tämä olisi upea tarina”

Markku Alen
Markku Alen. Kuva: AKK Sports Oy/Juuli Aschan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maanantaina 70 vuotta täyttänyt Markku Alén saatetaan nähdä nykyaikaisen WRC-auton ratissa tämän vuoden lopussa.

Alén kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen haaveenaan on päästä ajamaan modernilla WRC-autolla. Alénin mukaan unelma voisi olla toteutettavissa, sillä hänellä on tuttuja Toyotan ja Hyundain WRC-tiimien johdossa.

– Katotaan nyt. Kyl mä luulen, että vielä mennään hei! Verkot on vesillä. Andrea (Hyundain tallipäällikkö Adamo) on mun kaveri ja on siitä jo juteltu, Alén sanoi IS:n maanantaina julkaistussa jutussa.

DirtFish-sivusto kuuli Alénin toiveesta ja otti yhteyttä rallin MM-sarjan WRC-tiimeihin Hyundaihin, Toyotaan ja M-Sport Fordiin. Jokainen tiimi kertoi, että herra Maximum Attackille löytyisi auto testiä varten.

– Uskomattomia uutisia. Hei, tämä on positiivisin uutinen, joka kruunaa syntymäpäivän, Alén hehkutti DirtFishille.

– Olen aina halunnut ajaa jollakin näistä autoista. Sillä ei ole väliä, millä autolla. Siitä voidaan keskustella myöhemmin, mutta kiitoksia kaikille tarjouksesta. Tämän päivän autot ovat kauniita, todella nopeita ja uskomattomia. Kuin B-ryhmäläiset, mutta todellisuudessa kuin yö ja päivä verrattuna niihin päiviin, suomalaislegenda sanoi.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti, että Alén voisi saada kaluston käyttöön Suomessa päämajaansa pitävältä tiimiltä.

– Olisi fantastista nähdä Markku ajamassa Toyota Yaris WRC:llä. Tämä voitaisiin järjestää kauden päätyttyä. Hän ajoi aikoinaan Toyotankin tehdastiimissä, joten tämä olisi upea tarina. Minäkin kunnioitan suuresti Markkua, kuten jokainen suomalainen. Hän on yksi legendoistamme, Latvala suitsutti.

Markku Alén osallistui urallaan 129 MM-ralliin, joissa hän saavutti 19 osakilpailuvoittoa ja 56 palkintosijaa. Vuonna 1978 hän saavutti epävirallisen kuljettajien maailmanmestaruuden (FIA Cup for Drivers). Kuljettajien maailmanmestaruus jaettiin virallisesti ensimmäisen kerran seuraavalla kaudella 1979.

Katso alta MM-kauden avanneen Monte Carlon rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat