Marcus Grönholmin testipalaute lämmitti Proton-pomon mieltä – haluaa MM-sarjaan ensi kaudella

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm ajoi Toyotan WRC-autolla Ruotsin MM-rallissa viime helmikuussa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm testasi viime viikolla Proton Iriz R5:sta Pohjois-Irlannissa.

Testit olivat salaiset, mutta Protonia rakentanut Mellors Elliot Motorsport on julkaissut Facebook-sivuillaan videon ”Bossen” testeistä. Videon voit katsoa alapuolelta.

Ensimmäisen päivän Grönholm testasi asvaltilla ja toisen soralla. Viimeksi inkoolainen piipahti vastikään rakennetun Iriz R5:n ratissa pari vuotta sitten.

– Minulla oli hyvä fiilis autossa. Tunsin heti oloni luottavaiseksi. Ei tullut mitään yllätyksiä, eikä auto yli- tai aliohjannut. Okei, on siellä ehkä jotain parannettavaa iskunvaimentimien puolella, mutta se on vain hienosäätöä, Grönholm summaa viime viikon testejä WRC.comin verkkosivuilla.

– Asvaltilla ajaminen oli aamulla vaikeaa, koska oli todella liukasta. Se ei ollut niinkään testiä, ihan vain ajelua. Auto on hyvä, mutta seuraava askel olisi viedä se Ruotsiin tai Suomeen ja ajaa kisatestit. Se on kuitenkin tosikuskeja varten, sillä minä olen vain vieraileva kuljettaja, Grönholm jatkaa.

Lue myös: Marcus Grönholm ajoi salaiset rallitestit – ”Meillä on tässä jotain todella hyvää”

Tiimipomo Chris Mellors oli mielissään Grönholmin antamasta palautteesta. Mellors myös vahvisti, että sekä Mellors Elliot Motorsports että maleasialaismerkki Proton tekevät kovasti töitä, jotta Iriz R5:lla voi osallistua WRC2-luokkaan MM-sarjssa ensi kaudella.

– Meillä oli hyvät ja vahvat testipäivät. Olemme tehneet tätä varten pitkään töitä. Olemme työskennelleet varsinkin moottorin kanssa viime aikoina ja kaikki on valmista. Päätoimistolla on kovasti kiinnostusta ralliprojektia kohtaan. Myös Kuala Lumpurissa on pari kiinnostunutta yhteistyökumppania, Mellors sanoo.

– Nyt me yritämme laittaa hommat pakettiin, jotta voimme olla mukana MM-tasolla. Olemme rakentaneet mahtavan auton ja haluamme, että ihmiset näkevät, mitä sillä voi tehdä.

Lue lisää: Marcus Grönholm testasi Protonin ralliautoa – ”Ei siitä sen enempää”

Lue myös nämä

  • Uusimmat