Maltti takasi Teemu Asunmaalle rallivoiton – ”Taas se nähtiin, että mitä vain voi sattua”

Jani Salo (vas.) ja Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu Arctic Lapland -ralli päättyi SM1-luokan osalta Teemu Asunmaan ja kartanlukija Jani Salon voitonjuhliin.

Voitto ratkesi Asunmaan hyväksi vasta viimeisellä erikoiskokeella. Luokkaa lähes puolen minuutin erolla johtanut Emil Lindholm teki virheen ja putosi kolmanneksi.

– Taas se nähtiin, että mitä vain voi sattua. Kartturin kanssa olimme puhuneet aiemmin päivällä (lauantaina), että keli on sellainen ja tiet ovat sellaisessa kunnossa, että kuka vain voi tehdä virheitä. Yritettiin vain ajaa fiksusti läpi, koska kakkospaikka oli niin turvallinen, ja nekin pisteet olisivat olleet hyvät, Asunmaa kertasi.

Lue myös: Emil Lindholm ajoi hankeen ja luokkavoitto lipesi – ”Fiilis on nyt surkea”

Yleiskilpailussa Asunmaa sijoittui Toyotan WRC-autolla kilpailleen Kalle Rovanperän jälkeen toiseksi, mutta Tunturirallin sääntöjen mukaan perinteiset voittajaparille annettavat poronsarvet menivät Asunmaalle ja Salolle. Asunmaalle nyt tulleet poronsarvet ovat uran toiset, kun taas Salo pääsi nostelemaan sarvia päänsä päälle ensimmäistä kertaa Lordin aukiolla Rovaniemen keskustassa.

Kaksipäiväisessä Tunturirallissa avauspäivä päästiin ajamaan hyvissä olosuhteissa, kun taas päätöspäivänä lumisade teki kuljettajien ja kartanlukijoiden urakasta äärimmäisen haastavan. Asunmaan kanssa luokan kakkossijasta tiukkaa taistelua käynyt Juha Salo ajoi ulos ja joutui keskeyttämään, ja Lindholmin voittomahdollisuudet murenivat viimeisellä erikoiskokeella.

Lue myös: Konkari Juha Salo ei kuullut nuottia ja pamautti kovasta vauhdista ulos – ”Syöksyimme kolme autonmittaa paksun lumivallin läpi”

– Monet kerrat on aiemminkin nähty, että se ei ole helppoa. Lumi oli isoin tekijä, mikä vaikeutti, Asunmaa korosti.

Asunmaasta tuli nyt ensimmäinen kuljettaja, joka on ajanut rallin SM-sarjassa voittoon Skoda Fabia R5 -auton uudella kehitysversiolla. Alavutelaisen mukaan kauden avauskilpailu ei voitosta huolimatta ollut täydellinen onnistuminen.

– Perjantai oli hyvä päivä metsäerikoiskokeiden osalta, mutta yleisöerikoiskokeet menivät ihan penkin alle. Hävittiin niissä yli kymmenen sekuntia yhteensä. Lauantai meni aika lailla kurvailuksi. Aamulla oli sen verran eroa, että en nähnyt järkeväksi lähteä yrittämään ajamalla kiinni. Tyydyin siihen tilanteeseen ja jatkoin sitä koko päivän. Lopuksi se sitten palkittiin, että malttoi pitää auton tiellä, Asunmaa kommentoi.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet tästä

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta.

Jaa uutinen