Mäkinen myönsi Toyotan mokanneen jo Korsikan testeissä – ”Ei ehkä ole balanssia”

Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitiimin avauspäivä Korsikan MM-rallissa ei mennyt suunnitelmien mukaan. Viron Ott Tänak on parhaana Toyota-kuskina neljäntenä ja kamppailee yhä palkintopallisijoista. Sen sijaan suomalaiset Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala jäivät reippasti yli minuutin. 

– Oisko se ollut pikkaisen hakemista tuo aamupäivä. Ei ihan pojat löytänyt sitä fiilistä. Tämä on kisana sellainen, että jos ei todella ole luottoa, niin tulee todella paljon ja todella nopeasti turpiin.  Tiedän sen jo itse omasta kokemuksesta. Tämä on yksi kaikkein pahimpia kisoja siinä mielessä, Mäkinen summasi Rallit.fille kisapäivän päätteeksi.

– Iltapäivällä pojat tekivät muutoksia autoon ja löytyikin heti parempaa.

Mäkisen mukaan ongelman taustalla saattaa olla vääränlainen testipaikka ennen Korsikan osakilpailua. Molemmat suomalaiset valittelivat perjantaina pidon puutetta.

– Luulen, että testit oli liian isolla ja leveällä tiellä. Olisi ehkä pitänyt mennä vähän kapeammalle. Auto on hivenen liikaa rataominaisuuksiin säädetty. Se on liian rata-automainen. Auto tarvitsee täällä pienellä tiellä progressiivisuutta. Ei ehkä ole balanssi ison ja pienen tien välillä kunnossa. Se on niin herkkää, Mäkinen jatkoi.

Lohtua Toyotan päivään toi Esapekka Lapin pohja-aika perjantain päätöserikoiskokeella. Hyvä veto nosti suomalaisen tuloksissa viidenneksi.

– Esapekka ajoi hyvän ajon vikalla pätkällä. Pienillä muutoksilla ja kun pääsee luottoon auton kanssa, niin huomenna voi olla mahdollisuuksia. Nopeampaa siellä on huomenna ja niillä teillä pojat ovat varmasti liikkeellä, Mäkinen mietiskeli.

Lue myös nämä