Quantcast

Mäkinen luottaa tiiminsä iskukykyyn – ”Luvassa on jälleen tiukkaa taistelua”

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitiimin ympärillä velloo kysymysmerkkejä ennen ensi viikon Argentiinan MM-rallia. Viime kaudella Yaris WRC:n kanssa riitti teknisiä haasteita moottorin ylikuumenemisen vuoksi juuri Argentiinassa sekä Meksikon vuoristoteillä. 

Tallissa uskottiin, että ongelmat on ratkaistu, mutta jälleen maaliskuussa moottoriongelmat jatkuivat Meksikossa. Kaikesta huolimatta ”suomalaistiimin” tallipäällikkö Tommi Mäkinen uskoo parempaan huomiseen.

– Olen varma, että olemme parempia Argentiinassa kuin viime vuonna. Olemme oppineet vuoden aikana paljon. Automme kehittyy koko ajan ja on aina helpompi lähteä ralliin toista kertaa, Mäkinen sanoo.

– Joka tapauksessa on myös selvää, että kilpailijamme ovat kovempia kuin koskaan. Mielestäni ralliin lähdetään aika tasaväkisistä asetelmista. Luvassa on varmasti jälleen tiukkaa taistelua.

Toyota ajoi testit Euroopassa tällä viikolla. Argentiinaa simuloivia olosuhteita haettiin Sardinian saarelta, jossa kaasutellaan MM-ralli kesäkuussa.

– Me olemme testanneet Sardinialla, sillä siellä olosuhteet ovat eniten Argentiinaa vastaavia, mitä Euroopasta voi löytää. Mielestäni tiestö on aika samankaltaista. Argentiinan kisassa on hyvin erilaista tienpintaa. Siellä voi olla pehmeää, kovaa, kiviä ja välillä ihan puhdasta hiekkaa, Mäkinen valottaa.

– Suurin haaste on mukautua pätkillä erilaisiin olosuhteisiin. Toivottavasti uudet päivitykset autossamme antavat meille vahvuutta noihin muuttuviin olosuhteisiin. Se ainakin on tavoitteena. Kuskit ainakin tuntuvat olevan tyytyväisiä. Muista omilta ajovuosilta Argentiinan yhtenä suosikkikisoistani. Se on vaikea kisa ja suuri haaste, mutta siellä on myös tosi hauskaa ajaa.

Argentiinan MM-ralli alkaa ensi torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa alkaa perjantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat