Quantcast

Mahtavaa, Teemu! Suniselle uran ensimmäinen palkintosija MM-rallissa

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen pääsi ensimmäistä kertaa urallaan juhlimaan palkintosijaa sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa. Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula ajoivat kisassa kolmanneksi.

Suninen oli huikeassa iskussa M-Sport-tallin Ford Fiesta WRC -autolla sorakilpailussa. Suninen, 24, nousi taistelemaan palkintokorokepaikasta lauantaina ja nousi ennen sunnuntain pätkiä kolmanneksi, kun Hyundain Dani Sordolle mätkäistiin kymmenen sekunnin aikasakko.

Sunisella, Sordolla ja Toyotan Esapekka Lapilla oli hurja kamppailu kolmostilasta päätöspäivän viidellä erikoiskokeella. Suninen piti päänsä kylmänä, eikä päästänyt uhkaajia edelleen. Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula kuittasivat kolmossijan lopulta 7,4 sekunnin erolla neljänneksi sijoittuneeseen Lappiin. Sordo sijoittui viidenneksi.

– Nyt on hyvä fiilis, kun sain ensimmäisen palkintosijan WRC-urallani. Siinä kesti melkein vuosi, mutta olen tyytyväinen, vasta kuudetta kertaa WRC-kalustolla kilpaillut Suninen sanoi päätöspätkän maalissa.

Kartturi Markkula nousi toista kertaa WRC-urallaan podiumille. Vuoden 2014 Ruotsin rallissa hän sijoittui toiseksi Andreas Mikkelsenin kanssa.

Lappi ja Suninen napsivat lisäpisteitä kilpailun päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta. Lappi oli pätkän nopein ja otti jo kolmannen kerran tällä kaudella täydet viisi bonuspinnaa. Suninen sai kaksi pistettä päätöspätkän nelostilastaan.

Neuville MM-pistejohtoon

Hyundain Thierry Neuville voitti Portugalin MM-rallin selvällä 40 sekunnin erolla Fordin Elfyn Evansiin. Suninen ei jäänyt lopulta kauas kakkossijasta, sillä Evans oli vain 7,3 sekuntia suomalaista tallikaveriaan nopeampi.

Neuville nousi MM-sarjan kärkeen Sebastien Ogierin edelle. Ogier joutui keskeyttämään rallin perjantaina ulosajon vuoksi, mutta hän jatkoi kisaa ralli2-säännöllä. Neuvillella on 19 pisteen etumatka Ogieriin, joka jäi pisteittä Portugalissa.

Lukuisat keskeytykset ja rajut ulosajot värittivät kauden kuudetta MM-osakilpailua. MM-sarjassa kolmantena oleva Ott Tänak keskeytti perjantaina, kun tielle noussut kivi rikkoi jäähdyttimen virolaiskuskin Toyotasta. Tänakin tallikaveri Jari-Matti Latvala keskeytti heti seuraavalla pätkällä, mutta hän pystyi jatkamaan rallia lauantaina ja sunnuntaina. Latvala jäi jo kolmannessa peräkkäisessä kilpailussa täysin ilman pisteitä, sillä hän ei yltänyt viiden kärkeen Power Stagella.

Hyundai-kuljettaja Hayden Paddon ja Citroenin Kris Meeke joutuivat käymään viikonloppuna tarkemmissa tutkimuksissa rajujen sairaalassa ulosajojensa jälkeen. Tärskyt olivat rajuja, mutta kuljettajat ja kartanlukijat eivät loukkaantuneet tilanteissa.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Sardinian saarella kesäkuussa.

Portugalin MM-rallin tulokset EK20/20 jälkeen:
 1. Thierry Neuville Hyundai 3.49.46,6
 2. Elfyn Evans    Ford    +40,0
 3. Teemu Suninen   Ford    +47,3
 4. Esapekka Lappi  Toyota   +54,7
 5. Dani Sordo    Hyundai  +1.00,9
 6. Mads Östberg   Citroen  +3.33,5
 7. Craig Breen    Citroen  +5.23,0
 8. Pontus Tidemand  Skoda  +14.10,8
 9. Lukas Pieniazek  Skoda  +16.17,3
10. Stephane Lefebvre Citroen +16.34,3

Lue myös nämä

 • Uusimmat