Quantcast

Mads Östbergin voittama ralli sai surullisen lopun – katsoja kuoli äärimmäisen epäonnisessa tapahtumasarjassa

Mads Östbergiä ei ole nähty rallin MM-sarjan erikoiskokeilla tänä vuonna, mutta norjalaiskuljettaja ei ole jättänyt ajohommia.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Fotomagnano/Rally di Sanremo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Östberg voitti rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruuden kaudella 2020 ja viime vuonna hän sijoittui kakkoseksi samassa luokassa. Täksi kaudeksi Citroen-kuljettajalle ei kuitenkaan löytynyt paikkaa MM-sarjan kakkosluokasta.

Östberg on ajanut tänä vuonna hieman eksoottisemmissa kilpailuissa. Norjalaisen pääpaino on Unkarin rallisarjassa, jota hän on suorastaan dominoinut. Östbergin meriiteillä mikään muu kuin menestyminen ei oikeastaan olekaan vaihtoehtona Unkarissa.

Östberg joutui tiukoille Unkarin rallisarjan edellisessä osakilpailussa viime viikonloppuna. Unkarilainen Miklos Csomos yritti haastaa Östbergin vielä viimeisellä erikoiskokeella ja latasi pohja-ajan, mutta norjalaistähti kuittasi voiton lopulta 0,7 sekunnin turvin.

Östberg on ajanut tällä kaudella viisi osakilpailua Unkarissa ja voittanut niistä jokaisen.

– Aloitimme päivän kymmenen sekunnin aikasakolla osuttuamme ”shitkaaniin”. Mutta oli nautinnollista taistella takaisin. Ajoimme aivan rajoilla ja vähän niiden ylikin ja voitimme rallin lopulta 0,7 sekunnilla. Iso kiitos tallille ja Patrikille (kartanlukija Barth) loistavasta kisasta, Ötberg hehkutti Facebookissa.

Östbergin voittama Ózd-ralli sai traagisen lopun, kun katsoja sai surmansa viimeisellä erikoiskokeella todella epäonnisen tapahtumasarjan seurauksena.

Yksi autokunnista ajoi ulos päätöserikoiskokeella. Seuraava autokunta pysähtyi onnettomuuspaikalle tarkastamaan, ovatko ulos ajaneet kilpailijat kunnossa – kuten säännöissä määrätään. Kaikki olivat kunnossa siihen saakka, kunnes seuraava kilpailijapari tuli kovalla vauhdilla tapahtumapaikalle.

Paikallismedian mukaan auto törmäsi tielle pysähtyneeseen kilpuriin, minkä jälkeen kuljettaja menetti autonsa hallinnan. Auto osui lopulta keski-ikäiseen mieheen, joka oli mennyt auttamaan ulos ajanutta autokuntaa.

Auton alle jääneen katsojan henkeä ei pystytty pelastamaan. Kisajärjestäjän mukaan tapahtumat sattuivat niin nopeasti, ettei kilpailua ollut mahdollista pistää poikki.

Unkarin rallisarjan viimeinen osakilpailu ajetaan marraskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat