Quantcast

Mads Östbergillä haastava tilanne – aikoo osoittaa arvonsa nöyryyttämällä WRC-kuskeja

Mads Östberg yrittää osoittaa jälleen tulevana viikonloppuna, että hän ansaitsee paikan rallin MM-sarjasta.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Sophie Graillon
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Östberg on entinen WRC-kuljettaja ja MM-sarjan WRC2-luokan mestari vuodelta 2020, mutta täksi kaudeksi hänelle ei ole löytynyt hommia MM-sarjasta. Östbergille on toistaiseksi vahvistunut ohjelma vain Unkarin rallisarjassa, jossa hän kilpailee Citroen C3 Rally2 -autolla.

Viime viikonloppuna Östberg ajoi Rally of Nations -kilpailussa Meksikossa Skoda Fabia R5 -autolla. Norjalaiskuljettaja oli yleiskilpailun ykkönen ja jätti taakseen muun muassa M-Sport Fordin WRC-kuljettaja Adrien Fourmaux’n.

Östberg voitti valtaosan erikoiskokeista ja oli aivan omaa luokkaansa, mutta viimeisen erikoiskokeen rengasrikko maksoi lähes kaksi minuuttia norjalaiselle. Näin Östbergin voittomarginaali ennen Fourmaux’ta oli lopulta 5,8 sekuntia.

– Löimme Adrienin selvästi melkein jokaisella erikoiskokeella, lähes sekunnilla per kilometri. Minulle oli tärkeää näyttää, että minulta löytyy vauhtia kilpailla häntä vastaan, Östberg kertoi DirtFish-sivuston mukaan.

– Meillä on edelleen vauhtia ja voimme ajaa voitosta jokaisessa rallissa jopa WRC-kuljettajia vastaan. Toivottavasti pystyn näyttämään, että ansaitsemme ajopaikan.

Östberg pääsee haastamaan M-Sport Fordin toisen WRC-kuljettajan jo tulevana viikonloppuna, kun hän osallistuu Sanremon ikoniseen asvalttikisaan Italiassa. Östberg haastaa Citroenin Rally2-autolla irlantilaisen Craig Breenin, jolla on allaan Ford Fiesta Rally2.

Breen on voittanut kaksi edellistä Sanremon rallia.

– Craig on osallistunut ralliin kolmesti, minä en koskaan. Mutta yritän antaa hänelle kunnon kamppailun, Östberg sanoo.

– Nämä yksittäiset kilpailut ovat hyvä tapa näyttää suorituskykyni – etenkin silloin, kun mukana on WRC-kuljettajia. Pystyn taistelemaan heitä vastaan, mikä puolestaan tarkoittaa, että minulla on yhä annettavaa, 34-vuotias norjalaistähti luottaa.

Östbergin suunnitelmiin ei toistaiseksi kuulu MM-ralleja. Tilanne on haastava kuljettajalle, joka haluaisi päästä takaisin MM-sarjan pääluokkaan.

– Keskitymme tällä hetkellä Unkarin mestaruussarjaan. Lisäksi ajamme yksittäisiä kisoja, ehkä jotain EM-sarjassa tai kenties yhden MM-rallin, mutta näyttää siltä, ettemme aja täyttä kautta.

Italian rallisarjaan kuuluva Sanremon ralli alkaa perjantaina ja päättyy lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat