Mads Östberg tekee uuden aluevaltauksen Citroenin tuoreella kilpurilla – ”Siitä tulee uskomaton kokemus”

Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mads Östberg debytoi rallicrossin parissa Ruotsin Höljesissä kahden viikon kuluttua.

Rallicrossin MM-kausi käynnistyy 22.-23. elokuuta Ruotsin osakilpailuilla, joiden yhteydessä kilpaillaan myös sähköautoille tarkoitetun Projekt E -sarjan ensimmäinen kisa. Rallin MM-sarjasta tuttu Östberg pääsee ajamaan kilpailussa Citroenin uudella Citroen C3 ERX -autolla, joka perustuu ranskalaisvalmistajan C3 R5 -ralliautoon.

Projekt E -sarjan takana oleva Stard-talli on kehittänyt C3 ERX:n yhteistyössä Citroen Racingin kanssa. Jokaisessa Projekt E -sarjan autossa on Stardin kehittämä voimalinja, jonka kolme sähkömoottoria kiidättävät menopelit jopa 240 kilometrin tuntinopeuteen.

– Tämä on minulle hieno mahdollisuus osallistua tähän projektiin Höljesissä. Kaikki on minulle upouutta, auto ja rata. Lisäksi en ole koskaan aiemmin kilpaillut rallicrossissa, joten uskon, että siitä tulee uskomaton kokemus, Östberg kertoo.

– Tällä autolla ajaminen oli todella hauskaa jo ennestään. Se on tehokas ja nautinnollinen. On upeaa päästä viimeinkin kilpailemaan rallicrossissa ja on hienoa tehdä se sähköisellä Citroen C3 WRX:llä, norjalainen hehkuttaa.

Projekt E -sarjan avauksessa Östberg saa vastaansa muun muassa jenkkitähti Ken Blockin, joka starttaa kisaan sähköisellä Ford Fiestalla.

Östberg on kilpaillut viime vuodesta lähtien Citroen C3 R5 -autolla rallin MM-sarjassa. Viime vuonna hän sijoittui Citroenilla toiseksi WRC2 Pro -luokassa, jonka mestaruuden nappasi Kalle Rovanperä.

Östbergillä pitää kiirettä tulevina viikkoina. Ensi viikolla hän kilpailee rallin EM-sarjaan kuuluvassa Liepaja-rallissa, jonka jälkeen hän suuntaa Höljesiin. Syyskuun alussa hän osallistuu Viron MM-ralliin Citroenin R5-kalustolla.

Lue myös nämä