Mads Östberg löysi itselleen työpaikan rallin MM-sarjasta – saa vastaansa Rovanperän

Mads Östberg ja Torstein Eriksen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool.

Kokenut norjalaiskuljettaja Mads Östberg löysi itselleen ajopaikan rallin MM-sarjan ”kakkosluokasta”.

Östberg kilpaili viime kaudella Citroenin tehdastiimin WRC-autolla, mutta hän ei saanut WRC-sopimusta ranskalaisvalmistajalta täksi vuodeksi. Citroen pestasi tiimiin kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin.

Östberg jatkaa kuitenkin yhteistyötä Citroenin kanssa. Hän kilpailee alkavalla kaudella uudessa WRC2 Pro -luokassa Citroen C3 R5 -autolla. Luokkaan on ilmoittautunut myös Kalle Rovanperän edustama Skoda Motorsport sekä M-Sport Ford.

Norjalaiskuljettajan MM-kausi käynnistyy kuukauden kuluttua ajettavassa Ruotsin rallissa, missä Citroenin R5-kaluston huollosta vastaa belgialainen DG Sport -tiimi.

– Tämä on kova haaste. Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta autosta ja ensimmäinen rallini on pian. Alussa keskitymme auton kehittämiseen ja toivottavasti pystymme nappaamaan C3 R5 -autolle ensimmäisen voiton WRC2-luokassa. Se on mahdollista, kun yhdistämme Citroen Racingin ammattitaidon ja minun kokemukseni, Östberg kertoo nettisivuillaan.

Östberg ajaa tammikuun viimeisenä viikonloppuna Norjassa Hadeland-rallin, joka toimii testikilpailuna Ruotsin ralliin.

– Tällä hetkellä suunnittelen testiohjelmaani ennen Ruotsia. Meillä on paljon tehtävää lyhyessä ajassa.

Östberg kertoo norjalaisen parcferme.no-sivuston haastattelussa, että hän toivoo nousevansa takaisin WRC-autoon kauden 2019 jälkeen.

– On tärkeää kilpailla WRC2:ssa tänä vuonna, sillä silloin pysyn ajan tasalla ja näkyvissä tässä ympäristössä tehdastallin kuljettajana. Sitä mahdollisuutta ei ole tarjolla monessa paikassa. Lisäksi Citroenilla on hyvä testiohjelma, joka antaa minulle mahdollisuuden testata WRC-autoa tänä vuonna.

Östbergin kartanlukijana jatkaa Torstein Eriksen.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja