Mads Östberg avaa kautensa eksoottisessa rallissa – alla uusi kilpuri

Entiset WRC-kuljettajat Kris Meeke ja Mads Östberg ajavat ensi viikolla kilpaa Qatarissa.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiistaina vahvistui, että Meeke ja Östberg osallistuvat Qatarin ralliin, joka kuuluu Lähi-idän rallisarjaan. Meeke ja Östberg starttaavat sorakisaan Skoda Fabia Rally2 -autoilla, joiden huollosta vastaa latvialainen SRT-talli.

Kautensa Qatarissa avaava Östberg kilpailee ensimmäistä kertaa Skodan kilpurilla. Norjalainen ajoi Citroenin kuljettajana rallin MM-sarjassa vuodesta 2018 viime kauden loppuun saakka. Östberg sijoittui viime vuonna WRC2-luokassa toiseksi, mutta tälle kaudelle hän ei ole vielä löytänyt vakituista ajopaikkaa.

Meeken WRC-ura päättyi vuonna 2019, jolloin hän edusti Toyotan tehdastiimiä. Meeke osallistui myös viime vuonna Qatar-ralliin Skodalla. Pohjoisirlantilainen on ajanut viime aikoina testiä Skodalle, joten tshekkivalmistajan kilpuri on hänelle entuudestaan tuttu.

Östbergin kartanlukijana toimii ensimmäistä kertaa itävaltalainen Ilka Minor. Östbergin yhteistyö Torstein Eriksenin kanssa päättyi viime kauden jälkeen, kun Eriksen loikkasi toisen norjalaiskuljettajan, Andreas Mikkelsenin rinnalle.

Meekelle nuotteja lukee puolestaan kokenut Chris Patterson, joka nähtiin vielä viime kaudella MM-sarjassa Gus Greensmithin aisaparina. Meeke ja Patterson tekivät edellisen kerran yhteistyötä vuonna 2013.

Meeke ja Östberg haastavat Qatarissa paikallisen tähden Nasser Al-Attiyahin, joka voitti viime viikonloppuna Lähi-idän rallisarjan kauden avauskilpailun Omanissa. Al-Attiyah on ollut iskussa alkuvuodesta, sillä hän juhli voittoa myös ikonisessa Dakar-rallissa.

Qatarin ralli ajetaan 11.-12. helmikuuta. Al-Attiyah on voittanut kilpailun ennätykselliset 15 kertaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat