M-Sport tuo markkinoille uuden version ralliautostaan – vastaus kilpailijan heittämään haasteeseen

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport julkisti tiistaina päivitetyn version Rally3-luokituksen Ford Fiestastaan.
Ford Fiesta Rally3 Evo
Ford Fiesta Rally3 Evo. Kuva: M-Sport Poland
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford Fiesta Rally3 -kilpurilla ajetaan muun muassa rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokassa sekä WRC3-luokassa. Tähän saakka M-Sport on saanut rellestää Fordillaan yksinään Rally3-autojen luokissa, mutta nyt sillä on edessään uusi haaste, kun Renault tulee kilpailemaan Cliollaan samaan luokkaan.

Ranskalaisvalmistaja sai hiljattain Clio Rally3 -autolleen tarvittavat luokitukset Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta. Ford Fiestan uusi versio on M-Sportin vastaus Renault’lle.

Lue myös: Rallin MM-sarjaan vihdoin uusi haastaja – Renault’n uusi kilpuri sai siunauksen FIA:lta

Fiestan ulkonäkö on muuttunut hieman, sillä autossa on pistetty uusiksi muun muassa konepelti, etupuskuri ja sivupeilit. Etupuskuri parantaa ilmanottoa jäähdytysjärjestelmään.

Perästä löytyy puolestaan uusi takasiipi, joka on samankaltainen kuin Ford Fiesta Rally2 -autossa. Uutta on myös se, että vaihdelaatikon välitykset ovat entistä lyhyemmät. Tällä on pyritty parantamaan auton kiihdytystä ja voimalinjan vääntöä alemmilla nopeuksilla.

Ford Fiesta Rally3 Evo
Ford Fiesta Rally3 Evo. Kuva: M-Sport Poland
Ford Fiesta Rally3 Evo
Ford Fiesta Rally3 Evo. Kuva: M-Sport Poland

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi. Voit kuunnella podcastin myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Päivityksiä on tehty myös iskunvaimentimiin sekä ilmanottoaukkoihin, jotka ohjaavat ilmaa etujarrujen jäähdytykseen.

Ford Fiesta Rally3 Evo -auton debyytti nähdään jo tulevana viikonloppuna Kanariansaarten EM-rallissa, johon brittikuski Jon Armstrong starttaa uudistetulla menopelillä. Päivitykset ovat saatavilla asiakkaille kesä-heinäkuun taitteesta lähtien.

– Tänä vuonna kohtaamme Rally3-kategoriassa kilpailun toiselta valmistajalta ja odotamme sitä. Tässä on kuitenkin kyse kilpailemisesta. Haluamme varmistaa sen, että teemme kaikkemme, jotta Fiesta Rally3 Evo on markkinoiden kilpailukykyisin tuote, auton kehityksestä vastaavan M-Sport Puolan pomo Maciej Woda kertoo.

Katso alta kooste Kroatian MM-rallin JWRC-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä