M-Sport-pomolta paljastus sopimusneuvotteluista – kuskikaappausta viriteltiin kuukausia

Malcolm Wilson ja Craig Breen
Malcolm Wilson ja Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Craig Breen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän siirtyy M-Sport Fordin ykköskuskiksi ensi kaudesta lähtien.

M-Sport Ford vahvisti keskiviikkoaamuna, että se on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Breenin kanssa. Irlantilaiskuljettaja siirtyy Fordin rattiin Hyundailta, jonka kolmannella WRC-autolla hän ajoi yksittäisiä kisoja kesästä 2019 lähtien.

Lue myös: WRC-tähden odotettu sopimus julki – kävi jo ajamassa salatestin uudella Rally1-autolla

Breen otti kymmenen vuotta sitten ensimmäiset askeleensa MM-sarjassa juuri M-Sportin rakentamilla Fordeilla.

– Olen seurannut Craigin edistymistä yli kymmenen vuotta. Hänen isänsä oli M-Sportin hyvä asiakas, ja olen katsonut, miten Craig on kehittynyt M-Sportin eri autoilla hyödyntäen eteensä tulleet tilaisuudet. Hänen tämän kauden esityksensä eivät ole jääneet huomaamatta, M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson viittaa Breenin kolmeen peräkkäiseen palkintosijaan MM-sarjassa.

Breenin ja M-Sportin välisestä sopimuksesta liikkui pitkään huhuja. Wilson paljastaa, että sopimusneuvottelut käynnistettiin varhaisessa vaiheessa.

– Aloitimme useita kuukausia sitten keskustelut mahdollisuudesta liittyä joukkoihimme. Olen innoissani, että voin nyt virallisesti ilmoittaa hänen johtavan tiimiä seuraavat kaksi kautta, Wilson hehkuttaa.

M-Sport kilpailee ensi kaudella MM-sarjassa uudella Puma Rally1 -autolla. Uuden sukupolven Rally1-autoista löytyy hybridiyksikkö polttomoottorin rinnalta.

– Puma on fantastinen auto. Olen varma, että Craig ja Puma tuovat tallillemme menestystä tulevina kausina, Wilson luottaa.

M-Sport Fordin tallipäälliköllä Richard Millenerillä on yhtä vakaa luotto tiimin uuteen ykköskuljettajaan Breeniin ja kartanlukija Paul Nagleen.

– Tavoitteenamme on, että molemmat pääsevät hyvin sisään tiimiin. Tarjoamme heille kaiken mahdollisen avun, jotta he voivat saavuttaa kunnon tuloksia uudella Pumalla, Millener sanoo.

M-Sport Ford ei ole vielä kertonut, ketkä ajavat Breenin tallikavereina ensi kaudella. Hyvin todennäköistä on, että Pumaa jo testannut ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux kilpailee Fordin Rally1-autolla vuonna 2022.

Lue myös: Rallin MM-sarjan kuskimarkkinoilla kuhinaa: Hyundai lukitsi kokoonpanonsa

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

Lue myös nämä