M-Sport Fordin WRC-tallilta yllättävä kuljettajauutinen – ”Tämä on minulle elintärkeä kausi”

Ranskalaiskuski Pierre-Louis Loubet on saanut rahoituksen kuntoon kaudeksi 2022.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huyndain rallitallissa viimeiset kaksi vuotta ajanut Loubet kaasuttelee tällä kaudella M-Sport Fordin tiimin väreissä. Pian 25 vuotta täyttävä ranskalainen osallistuu Ford Puma Rally1 -autolla yhteensä seitsemään MM-ralliin.

M-Sportin talli on Loubetille tuttu, sillä mies ajoi kaudella 2017 WRC2-luokassa Fiesta R5:lla. Kaudella 2019 Loubet voitti Skodalla WRC2-luokan mestaruuden, jonka myötä sai kahdeksi kaudeksi kaluston Hyundailta Ranskan autoliiton rahoittamana. Edelliset kaksi sesonkia sujuivat kuitenkin Loubetilta kehnosti.

Loubet aloittaa Puman ratissa huhtikuun Kroatian asvalttirallista. Kalenteriin kuuluvat lisäksi Portugalin, Sardinian, Viron, Kreikan ja Espanjan osakilpailut. Seitsemäs ohjelman kisa on puolestaan joko Suomi tai vielä päättämättä oleva asvalttikisa elokuussa.

– On mahtavaa päästä tänä vuonna juuri tähän tiimiin. He näyttivät suorituskykynsä Monte Carlossa. Puma todella näyttää aivan pedolta! Kuskina haluaa aina parhaaseen autoon, ja nyt minulla on mahdollisuus näyttää potentiaalini. Tämä on minulle elintärkeä kausi, Loubet sanoo tiedotteessa.

M-Sportin vakituisina kuskina toimivat Craig Breen, Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux. Monte Carlossa neljättä Pumaa ohjasti kisan voittanut Sebastien Loeb. Vaikka Loubet on kiinnitetty seitsemään MM-ralliin, voi kyseisissä kisoissa ajaa myös joku muu edellä mainitun nelikon osalta. M-Sport on nimittäin vahvistanut, että se voi ajattaa jo alkukaudesta viittä Puma Rally1:sta.

– On fantastista toivottaa tuttu kasvo takaisin tervetulleeksi tiimiimme. Olen työskennellyt Pierren kanssa, kun hän ajoi WRC2:ssa. Hän on hieno tyyppi. Pierre on hankkinut viime vuosina paljon arvokasta kokemusta eri autoista. Odotan innolla, mitä hän saa aikaiseksi Puman ratissa, M-Sportin tallipomo Richard Millener kertoo.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä