Quantcast

M-Sport Ford vahvisti kuljettajasopimuksen ensi kaudeksi rallin MM-sarjaan

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan yksityistalli M-Sport Ford on vahvistanut, että brittiläinen Gus Greensmith ajaa yhtä Ford Puma Rally1 -autoa ensi kaudella. 

Greensmith aloitti uransa vuonna 2013 Nissan Micralla, mutta on sen jälkeen ajanut vain Fordin kalustolla. Ensi kausi on brittikuskin kolmas ykköskaliiberin autolla. Greensmith ajoi toistaiseksi uransa kovimman tuloksen tämän vuoden kesäkuussa Keniassa, kun mies oli legendaarisessa Safari-rallissa neljäs.

Yhtään pohja-aikaa 24-vuotias Greensmith ei ole vielä MM-tasolla ajanut.

– Olen todella innoissani, että saan olla osa M-Sport Fordin tiimiä kaudella 2022, kun MM-sarjassa nähdään historian isoin mullistus hybridiautojen myötä. Olen ollut erittäin tyytyväinen kehitykseeni tällä kaudella. On hienoa edustaa tiimiä, joka on tehnyt fantastista työtä ja luonut upean uuden kilpailukykyisen auton, Greensmith hehkuttaa tiedotteessa.

Aiemmin M-Sport on vahvistanut irlantilaisen Craig Breenin sopimuksen ensi vuodeksi. Kolmanteen tehdastallin autoon on tyrkyllä ranskalainen Adrien Fourmaux, joka nauttii sekä energiajuomajätti Red Bullin että Ranskan autoliiton tuesta. Myös Sebastien Loebin ounastellaan ajavan valikoituja MM-ralleja Fordin kalustolla ensi vuonna.

– Olen todella tyytyväinen, että saamme jatkaa yhteistyötä Gusin kanssa tällä uudella mielenkiintoisella aikakaudella. Hän on tehnyt minuun vaikutuksen tänä vuonna kehityksellään ja kuinka hän on nostanut vauhtiaan. Gusista on tullut vahva jäsen meidän tiimissämme, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson toteaa.

– Olen tehnyt tiiviisti töitä Gusin kanssa jo monen vuoden ajan ja seurannut hänen kehitystään lähietäisyydeltä. Gus on hyvä esimerkki meidän ”tilaisuuksien tikapuista”, joiden kautta hän on noussut nopeasti kärkitasolle saakka, tallipäällikkö Richard Millener säestää.

Greensmithin isä Fergus Greensmith on polttoaine- ja öljykuljetuksiin keskittyvän englantilaisen ison yhtiön nokkamies.  Gus Greensmith on päässyt aiemmin ajamaan pitkälti isänsä rahallisen tuen myötä, mutta tuoreimman sopimuksen osalta tilanne ei ole tiedossa.

Katso alapuolelta MM-kauden viimeisen osakilpailun Monzan rallin ennakkovideo. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,392677″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat