M-Sport Ford pestasi ranskalaislupauksen WRC2-luokkaan – ajanut rallia vain kolme vuotta

Adrien Fourmaux. Kuva: Thomas Fenetre/DPPI

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -tiimi on kiinnittänyt ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux’n kuljettajakseen WRC2-luokkaan kaudelle 2020.

Fourmaux, 24, ajoi ensimmäisen rallinsa vain kolme vuotta sitten. Hän voitti Ranskan autourheiluliiton FFSA:n järjestämän Rallye Jeunes -sarjan, mikä takasi hänelle liiton tuen.

Vuonna 2018 Fourmaux nappasi Ranskan juniorimestaruuden ja viime vuonna hän osallistui kahdeksaan MM-ralliin. Monte Carlossa hän ajoi toiseksi WRC2-luokassa.

Fourmaux on ajanut lähes kaikki rallinsa Ford Fiestalla. Viime kaudella hän kilpaili R5-luokituksen Fiestalla viidessä MM-rallissa.

– Olen todella ylpeä, että pääsen edustamaan M-Sport Fordia WRC2-luokassa tänä vuonna – etenkin kun tämä tulee vain kolme vuotta Rallye Jeunes -voittoni ja ensimmäisen rallini jälkeen. Viimeisten 25 vuoden aikana useat ranskalaiskuljettajat ovat aloittaneet uransa FFSA:n Rallye Jeunesin tarjoamasta mahdollisuudesta. Se antoi minulle mahdollisuuden löytää tämän upean lajin, Fourmaux kertoo.

– Olemme tehneet tiiviisti töitä FFSA:n kanssa viimeisten kolmen vuoden ajan, ja Adrienin kehitys edustaa hyvin tätä yhteistyötä. Rallye Jeunes -voittonsa jälkeen hän on kehittynyt nopeasti, ja onkin hienoa nähdä, että hän kuuluu talliimme tänä vuonna, M-Sportin päällikkö Malcolm Wilson hehkuttaa.

FFSA:n Rallye Jeunesiin ovat aiemmin osallistuneet muun muassa Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier, jotka ovat tuoneet Ranskalle kaikkiaan 15 kuljettajien maailmanmestaruutta.

Fourmaux aloittaa WRC2-ohjelmansa kauden avausrallista Monte Carlosta, joka starttaa 23. tammikuuta. M-Sport paljastaa ensi viikolla, kuka ajaa tallin toisella Ford Fiesta R5 -autolla WRC2-luokassa tänä vuonna.

Suomalaiskuljettajat Teemu Suninen ja Esapekka Lappi ajavat M-Sportin WRC-kuljettajina tänä vuonna.

Lue myös: Teemu Suninen palasi sorvin ääreen – suomalaiskuski kiidätti näyttävästi WRC-autoa Ranskassa (video)

Lue myös: Esapekka Lapilta paljastus uudesta WRC-sopimuksestaan: ”Saatoin olla hyvin edullinen”

Lue myös: Esapekka Lapin sopimuskuviot menivät nopeasti uusiksi – uuden tiimin autoon tulossa parannuksia

Lue myös: Tulihan se sieltä! Esapekka Lapista ja Teemu Sunisesta tallikavereita rallin MM-sarjassa

Lue myös: Esapekka Lapilla ja Teemu Sunisella yhteistä historiaa vuosien takaa – ”Hän oli sankari minulle”

Lue myös: Teemu Suniselle iso helpotus – ”Saadaan tehdä unelmatyötä tänäkin vuonna”

Lue myös: M-Sport luottaa jälleen ”lentäviin suomalaisiin” – ”Luvassa on helvetinmoinen kausi”

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja