Quantcast

M-Sport esitteli ensimmäisen Ralli4-luokituksen kilpurin – ”Uusi Fiesta on hyvin jännittävä auto”

Ford Fiesta Rally4
Ford Fiesta Rally4. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin Puolan yksikkö on esitellyt maanantaina historian ensimmäisen Ralli4-luokituksen auton. Kyseessä on Ford Fiesta R2:n tuorein versio, joka tullaan näkemään MM-sarjassa jo tällä kaudella.

Uusi Fiesta Rally4 on edeltäjiensä tavoin kaksivetoinen. M-Sportin mukaan päivitetty versio R2:sta antaa enemmän voimaa EcoBoost-moottorista ja sen lisäksi myös vaihdesuhteita on parannettu sekä ohjattavuutta kehitetty. Uuden Fiestan 1,0 litran moottori tuottaa 210 hevosvoimaa ja vääntöä 315 newtonmetria.

M-Sport lupaa, että uudistettujen vaihdesuhteiden myötä myös vetoakselia on vahvistettu. Ohjausta on parannettu kehittämällä jousitusta ja keventämällä muun muassa pakoputkistoa.

Katso alapuolelta parhaan palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

 

Vuoden 2020 Fiesta Rally4 -auto on hommattavissa huhtikuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Samaan aikaan hankittavaksi tulee myös päivityspaketit vuoden 2019 Fiesta R2:een.

– Uusi Fiesta on hyvin jännittävä auto ja odotamme sen ensiesiintymistä innolla. Uskon, että se on kaikista kilpailukykyisin kategoriassaan. Uuden auton myötä haluamme näyttää, että kehitymme jatkuvasti ja nyt temme sen vuoden 2019 Fiesta R2:n pohjalta, M-Sport Puolan nokkamies Maciej Woda sanoo tiedotteessa.

– Ford Fiesta Rally4 on ensimmäinen automme, joka on tehty FIA:n uuden rallipyramidin pohjalta. M-Sport on aina ollut edelläkävijä kaikilla ralliautoilun tasoilla. Me kehitämme koko ajan kustannustehokkaita autoja niin pienistä luokista ihan huipulle asti, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson säestää.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat