Quantcast

Löysikö Ott Tänak voittovauhdin Keski-Suomesta?

Ott Tänak haki tuntumaa Hyundain i20 N Rally1 -autoon keskisuomalaisilla sorateillä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai aloitti maanantaina valmistautumisensa rallin MM-kauden seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Uudessa-Seelannissa ensi viikolla. Hyundai virittelee tällä viikolla kalustoaan kisakuntoon testialueellaan Jämsän lähettyvillä.

Virolaistähti Tänak aloitti tiimin testirupeaman nopeilla sorateillä (voit katsoa alta videon Tänakin testistä).

Tänak on MM-sarjassa toisena ennen kauden kolmea viimeistä osakilpailua. Tällä kaudella kolme osakilpailuvoittoa ottaneella Hyundai-kuskilla on yhä teoreettinen mahdollisuus saavuttaa Toyotan Kalle Rovanperä mestaruustaistossa.

Rovanperällä on MM-taulukossa 53 pisteen etumatka Tänakiin. Jos suomalainen onnistuu raapimaan Uudesta-Seelannista vähintään kahdeksan pistettä Tänakia enemmän, mestaruuskamppailu on sillä selvä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Tänakilla on kuitenkin hieman Rovanperää parempi lähtöpaikka Uuden-Seelannin MM-rallin avauspäivänä, jolloin ajetaan yli puolet rallin kokonaismitasta.

– Kaikki on mahdollista niin pitkään kuin homma ei ole lopussa. Mutta sen tekeminen yksin on aika vaikeaa. Kalle on yhä suosiollisessa asemassa ja ero on iso, Tänak sanoi.

Hyundai on ollut huikeassa iskussa edellisissä kisoissa. Reilu viikko sitten talli otti historiansa ensimmäisen kolmoisvoiton Kreikan Akropolis-rallissa.

Lue myös: Ott Tänakin kommentti särähti korvassa – ja kovaa

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat