Quantcast

Loistava uutinen rallin ystäville: MM-sarja jatkaa Ylen kanavilla

Ott Tänak
Ott Tänak voitti viime vuonna Suomen MM-rallin. Kuva: McKlein/Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan esitysoikeudet säilyvät Suomessa Ylellä vuoteen 2022 saakka.

Yle oli jo aiemmin solminut rallin MM-sarjan kanssa kahden vuoden sopimuksen MM-rallin esitysoikeuksista. Sopimusta on päätetty nyt jatkaa kattamaan myös seuraavat kaksi kautta 2021-2022.

– Sopimuksella saamme varmistettua, että vauhtia rakastava kansa voi seurata rallia jatkossakin vapailta kanavilta. Suomalaisnäkökulmasta katsoen MM-rallin mielenkiintoa lisää entisestään se, että sarjan pääluokassa ajaa nyt myös 19-vuotias Kalle Rovanperä, joka voitti viime vuonna WRC2 Pro -luokan mestaruuden näytöstyyliin, Yle Urheilun esitysoikeuksista ja kumppanuuksista vastaava päällikkö Riku Saaranluoma kertoo tiedotteessa.

– Olemme hyvin innoissamme saadessamme jatkaa hedelmällistä yhteistyötä Ylen kanssa, joka oli MM-sarjan parhaita lähetyskumppaneita kaudella 2019. Viime vuonna Jyväskylän MM-rallin tv-lähetykset tavoittivat ennätykselliset 80 miljoonaa rallifania ympäri maailmaa. Osakilpailu oli myös yksi kauden seuratuimmista kilpailuviikonlopuista, rallin MM-sarjan promootioyhtiön toimitusjohtaja Oliver Ciesla toteaa.

Lue myös: Rallin MM-kausi käynnistyy legendaarisella kisalla – syöstäänkö Ogier Monten valtaistuimelta?

Suomen MM-ralli viettää juhlavuotta tällä kaudella, kun kilpailu järjestetään jo 70. kerran. Yle tarjoaa elokuussa ajettavasta kilpailusta tuhdin paketin suomalaisille rallifaneille.

– Juhlavuoden kunniaksi Yle näyttää ensi kesän Jyväskylän kaikki erikoiskokeet livenä Yle Areenassa. Lisäksi tarjolla on huippulaadukkaasti tuotettuja tv-erikoiskokeita TV2:lla. Ja kun tähän pakettiin lisätään perinteinen Ralliradio, voi käsi sydämellä sanoa, että Ylen tarjonta on ennätyksellisen runsas, Ylen MM-rallituottaja ja TV2:n kanavapäällikkö Sasha Ikonen kertoo.

Kauden 2020 ensimmäinen osakilpailu Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstai-iltana.

Kuuntele alla olevalta videolta Kalle Rovanperän mietteet ennen Monte Carlon MM-rallin starttia.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,316144″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat