Quantcast

Loeb onnitteli Ogieria historiallisesta voitosta, mutta haluaa revanssin – ”Milloin nähdään WRC-eläkeläisten uusintaottelu?”

Toyotan WRC-tallissa tänä vuonna valikoituja ralleja ajava Sebastien Ogier teki historiaa viime viikonloppuna Monte Carlossa.
Vincent Landais ja Sebastien Ogier
Kartanlukija Vincent Landais ja Sebastien Ogier juhlivat Monacossa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier nappasi kotikisastaan uransa kahdeksannen ykköstilan MM-tasolla. Saman verran Monte Carlon MM-rallin voittoja on myös toisella ranskalaislegendalla Sebastien Loebilla. Ogier on voittanut kertaalleen Montessa myös silloin, kun ralli oli osa IRC-sarjaa kaudella 2009.

Edellisellä kaudella Loeb nousi viime hetkillä voittoon Ogierista Monte Carlossa, mutta tällä kertaa Loeb ei päässyt lähtöviivalle Dakar-rallista aiheutuvan päällekkäisyyden vuoksi. Loeb onnitteli maanmiestään sunnuntain voiton jälkeen ja vihjasi ”uusintaottelulla”.

– Bravo Sebastien Ogier! Milloin nähdään WRC-eläkeläisten uusintaottelu? Loeb onnitteli Twitterissä.

Mitä mieltä Ogier on ranskalaisikonien mahdollisesta kohtaamisesta esimerkiksi ensi vuonna Monte Carlossa?

– Toivottavasti näin käy! Ei ole mikään salaisuus, että nautin kilpailemisesta. Kun Loeb on mukana, niin meillä on kovaa kamppailua. Mitä hullummin me vedämme, sitä parempi show saadaan aikaiseksi, Ogier toteaa.

– Olisi hienoa, jos hän olisi mukana ensi vuonna. Vielä kun siihen lisää kaikki muut nykyiset kuskit, niin siitä voisi tulla komea kisa.

Ogier ja Loeb saattavat kohdata vielä tälläkin kaudella jossain toisessa osakilpailussa, mutta toistaiseksi Loebin suunnitelmat MM-rallien suhteen ovat jäissä. Loeb ajaa jo aavikkorallien MM-sarjassa sekä Extreme E -sarjassa, joten rallieläkeläisellä riittää kiirettä.

Historiallinen kahdeksas MM-voitto Monte Carlossa sai Ogierin tunnelmoimaan. Ykköstila oli ensimmäinen MM-sarjassa ranskalaisen kartturille Vincent Landais´lle.

– Onhan tämä valtavan suuri juttu. Rakastan tätä rallia ja juuri tästä kisasta kaikki unelmat saivat aikoinaan alkunsa. Olen erityisen onnellinen Vincentin puolesta. Pystyimme voittamaan vasta toisessa yhteisessä rallissamme, Ogier hehkuttaa.

– Vincent antaa omaan tekemiseeni paljon luottoa. Hän on hyvin samankaltainen Julienin (Ogierin ex-kartturi Ingrassia) kanssa. Jopa heidän äänensä ovat samanlaisia, mikä voi aiheuttaa vähän hämmennystä.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat