LK: Tunturiralli halutaan siirtää uuteen ajankohtaan – ”Kansainvälisesti parempaan paikkaan”

Rallin SM-sarjan perinteikäs Tunturiralli saatetaan ajaa tulevaisuudessa hieman myöhäisempänä ajankohtana, uutisoi sanomalehti Lapin Kansa.
Kalle Rovanperä
Rovaniemen ympäristössä ajettiin MM-pisteistä helmikuussa 2021. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä ensi vuonna Arctic Lapland -ralli on tutulla paikallaan tammikuun puolivälin tienoilla. Vuodelle 2024 järjestäjät hakevat kisapäiviksi 2.-4. helmikuuta.

Siirron toivotaan houkuttelevan lähtöviivalle rallin MM-sarjasta tuttuja nimiä.

– Meillä on halu siirtää tapahtuma kansainvälisesti parempaan paikkaan. Monte Carlo avaa tammikuussa rallin MM-osakilpailut, ja sarjan talviralli on helmikuussa Ruotsissa. Me tavoittelemme paikkaa siihen väliin, jolloin myös MM-sarjan kuljettajilla ja talleilla on mahdollisuus olla mukana testaamassa kalustoa kunnon talviolosuhteissa, Tunturirallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen kertoi LK:lle.

Rovaniemellä järjestettiin MM-sarjan talviosakilpailu vuonna 2021, kun korona perui muun muassa Ruotsin rallin. Rallin MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kertoi tämän vuoden Ruotsin MM-osakilpailun yhteydessä, että MM-sarjassa saatetaan nähdä tulevaisuudessa kaksi lumirallia. Larkinin mukaan näin voisi tapahtua vuonna 2024.

Lue myös: Ruotsin MM-rallille jatkosopimus – nähdäänkö MM-sarjassa tulevaisuudessa kaksi lumirallia?

MM-osakilpailun järjestäminen kiinnostaa yhä Rovaniemellä.

– Olemme valmiina ja hereillä, jos sellainen tilaisuus eteen tulee. Asiasta on keskusteltu jatkuvasti, mutta mitään konkreettista ei ole juuri nyt ilmassa. Olen Jyväskylän MM-rallin tuomaristossa ja sen reissun jälkeen tiedän taas lisää, Poranen sanoi.

Porasen mukaan Tunturiralli pääsisi ”vaikka heti” mukaan rallin EM-sarjaan. Poranen kertoi, että EM-status ei välttämättä toisi lisäarvoa arktiselle kilpailulle, sillä eteläeurooppalaisten kuljettajien saaminen napapiirille voisi olla vaikeaa.

SM-rallikauden 2023 avaava Tunturiralli ajetaan 13.-14. tammikuuta.

Lapin Kansan uutinen aiheesta (tilaajille)

Lue myös nämä

  • Uusimmat