Quantcast

Lisätäänkö MM-sarjaan uusi ralli? WRC-tiimit vaativat pikaista päätöstä

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tällä viikolla selvinnee, lisätäänkö koronaviruksen runtelemaan rallin MM-sarjan kalenteriin vielä yksi osakilpailu vuoden loppuun.

Vahvojen huhujen mukaan joulukuun alussa ajettava Monza Rally Show on tyrkyllä MM-sarjan päätöskilpailuksi. Perinteikäs kilpailu järjestetään Italiassa Monzan radalla.

DirtFish-sivuston mukaan WRC-tallit vaativat, että Kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promootioyhtiö tekevät päätöksen mahdollisesta lisäkilpailusta ennen perjantaina alkavaa Sardinian MM-rallia.

– Meidän pitää saada tietää, mitä tapahtuu. Ajammeko kilpailun Monzassa? Meidän pitää saada tieto ennen kauden viimeistä edellistä kilpailua, sillä uusi ralli saattaa vaikuttaa tiimien taktiikoihin, sisäpiirin lähde huomautti sivustolle.

Belgiassa marraskuussa järjestettävä Ypres-ralli on vielä tällä hetkellä merkattuna MM-sarjan päätösosakilpailuksi.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi kaksi viikkoa sitten ajetun Turkin MM-rallin jälkeen, että MM-sarjan kärkitiimi on valmis, mikäli kalenteriin tulee uusi kilpailu. Monzan lisäksi Kroatia on ollut mukana spekulaatioissa.

– Kunhan mentäisiin normaaliteille. Voisin kuvitella, että Kroatiasta löytyy paremmat tiet kuin Monzasta, missä on radalla shikaaneja ja muita. En tunne paikkoja niin hyvin, mutta henkilökohtaisesti ajattelen, että Kroatiassa voisi olla aika hienot tiet, Mäkinen sanoi Rallit.fille.

Pitkän koronapaussin jälkeen MM-pisteistä on kilpailtu Virossa ja Turkissa. Molemmat kisat järjestettiin lyhennetyllä formaatilla. Mäkinen liputtaa tiiviimpien kisaviikonloppujen puolesta.

– Toin jo aikoinaan esiin, että kilometrejä pudottamalla säästetään kuluja valtavasti. Siinä on iso ero, ajetaanko 300 vai 200 tai 250 kilometriä. 250 kilometriä riittää ihan hyvin, että nähdään, kuka on viikonlopun nopein. Se on erittäin hyvä, että saadaan yksi päivä leikattua pois.

Kuuntele alta Mäkisen mietteet Turkin MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,350343″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat