Lehti: Sebastien Loeb tekee paluun rallin MM-sarjaan – ranskalaiskonkarin testistä julkaistusta kuvasta paljastui mielenkiintoinen seikka

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kaikkien aikojen menestyksekkäin kuljettaja Sebastien Loeb on palaamassa MM-erikoiskokeille, uutisoi espanjalainen Marca-lehti tiistaina.

Marcan tietojen mukaan Loeb kilpailee M-Sport Fordin uudella Ford Fiesta Rally1 -hybridiautolla valikoiduissa kisoissa ensi kaudella. M-Sport on toistaiseksi vahvistanut vain irlantilaiskuljettaja Craig Breenin sopimuksen.

Mikäli Marcan tiedot pitävät paikkansa, M-Sportilla on mitä todennäköisimmin riveissään kaksi ranskalaiskuljettajaa kaudella 2022. Adrien Fourmaux’n jatkosopimusta ei ole vielä julkistettu, mutta asian pitäisi olla lähinnä muodollisuus.

Loeb pääsi tiistaina testaamaan Ford Puma -hybridiä Kataloniassa, missä M-Sport oli viime viikonloppuna kilpailemassa MM-rallissa. Marcan jutun yhteydessä julkaistusta kuvasta paljastui samalla mielenkiintoinen yksityiskohta: paikalla oli myös Red Bullin virolainen luottokuvaa Jaanus Ree ikuistamassa Loebin testiä.

Jos kuva ei näy yläpuolella, voit katsoa sen tästä.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen tästä.

Loeb on nauttinut pitkään Red Bullin tukea. Energiajuomayhtiö on myös ranskalaiskuljettaja Fourmaux’n taustalla. Nähtäväksi jää, onko itävaltalainen jättifirma tulossa entistä vahvemmin brittitiimin tueksi. Red Bullilla on muutenkin näppinsä vahvasti kiinni rallin MM-sarjassa, sillä sen tytäryhtiö omistaa sarjan promootio-oikeudet.

M-Sport sai viimeksi tuntuvammin Red Bullilta tukea, kun Sebastien Ogier saavutti Fordilla kaksi maailmanmestaruutta 2017-18.

Loebin nimi oli yhdistetty jo aiemmin M-Sportiin, mutta tähän saakka vaikutti siltä, että ranskalainen ei ole enää tulossa MM-sarjaan. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoi viime viikolla ennen Katalonian MM-rallia, että tiimin kokoonpanoon tuskin tulee suuria yllätyksiä.

– Teemme vielä taustalla töitä muutamien asioiden kanssa, jotka voivat muuttaa sitä, mitä teemme tai miten teemme sen. Virallinen julkistus on tulossa, mutta ei ihan vielä, Millener sanoi.

Brittikuski Gus Greensmithin on uumoiltu jatkavan M-Sportilla ensi kaudella. Greensmith voi päätyä jakamaan tallin kolmatta autoa Loebin kanssa.

Rallin maailmanmestaruuden yhdeksästi voittanut Loeb, 47, jätti MM-sarjan viime kauden jälkeen. Hän jakoi kausina 2019-20 ajovastuuta Hyundain kolmoskilpurissa.

Loeb ajoi viimeisen täyden kautensa vuonna 2012, jolloin hän saavutti yhdeksännen MM-tittelinsä. Hän osallistui Citroenilla yksittäisiin MM-ralleihin vuosina 2013, 2015 ja 2018. Loeb otti viimeisen MM-osakilpailuvoittonsa vuonna 2018 Kataloniassa.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat